Ljetne melodije na RTL Televiziji / Saznajte koji je najuspješniji ljetni hit u Hrvatskoj!

Image

'Hrvatski broj jedan' proglasio je novi broj jedan – slavna 'Moja prva ljubav' grupe Haustor okrunila se titulom najuspješnijeg ljetnog hita u Hrvatskoj!

24.10.2014.
23:44
VOYO logo

Pjesma "Moja prva ljubav“ grupe Haustor nastala je daleke 1981. godine, a tekst i glazbu je napisao Srđan Sacher, suosnivač i basist Haustora.

"To je pjesma Srđana Sachera i ja je bez njega ne izvodim. To je pjesma koju je aranžirao i izvodio Haustor, a ja sam pjevao. Ne mogu reći kako je nastao tekst. U to vrijeme je Sacher pisao haiku. Prvo je to bila jedna mala pjesma u haiku formi koja se onda razvila“, kazao je Darko Rundek koji, zbog navedenih razloga, nije izveo pjesmu u našem studiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za to se pobrinuo Drele pod čijom je dirigentskom palicom oformljen mješoviti zbog sačinjen od publike, glazbenih gostiju i eksperata koji je u glas otpjevao legendarnu pjesmu. I Rundeku izmamio suze na oči!

No osim toga što Darka Rundeka tjera u plač, što je to što ovu pjesmu čini toliko različitom i toliko uspješnijom od drugih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što ovu pjesmu razlikuje od ostalih pjesama je to što, između ostalog, najbolja ljetna pjesma Hrvatskog broja jedan ima šezdeset posto više YouTube pogleda od, recimo,  pjesme „Komarci“ i dobila je najbolju ocjenu kritičara", objasnila je naša statističarka Ivana Radić proceduru kojom su došli do najuspješnijeg ljetnog hita u Hrvatskoj u razdoblju od 1954. do danas.

U Top 10 najuspješnijih ljetnih hitova su i redom od drugog do desetog mjesta Oliver Dragojević i „Galeb i ja“, Animatori i „ Komarci (Ljeto nam se vratilo), Dubrovački trubaduri i „Marijana“, Jinxi i „Ljeto“, Hladno pivo i „Cimmer frei“, Marko Novosel i Beti Jurković i „Autobus Calypso“, Severina i „Italiana“, Metak i „Da mi je biti morski pas“ te Divlje jagode i „Krivo je more“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

I ovoga puta je u studiju bilo veselo! Javnosti smo otkrili što su naši gosti radili ovog ljeta, doznali smo kako „Marijana“ Dubrovačkih trubadura zvuči na japanskom i to u izvedbi Damira Jurkotića koji, neka se zna, posjeduje jedini sačuvani prijevod teksta na japanski.

Ljetnih melodija su se prisjetili i Damir Hoyka i Mila Elegović, tu je naravno bio i naš stručni tim – Dubravko Jagatić, Ivana Radić i Ante Perković , a sve se to odvijalo pod vodstvom Siniše Škarice i Davora Dretara Dreleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno smo s vama za točno tjedan dana – 31. listopada u 20 sati se bacamo na potragu za najuspješnijom ljubavnom pjesmom u Hrvatskoj! Budite uz „Hrvatski broj jedan“ i RTL Televiziju!

Sve o emisiji, gostima, sadržaju i ostalim zanimljivim stvarima možete pratiti i putem službene Facebook stranice: https://www.facebook.com/pages/Hrvatski-broj-jedan/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo