Odjednom propao asfalt / Savski most je nedavno obnovljen, a stanje mu je katastrofalno: 'Ležajevi su potpuno truli, krpa se...'

Još jedna rupa u Zagrebu, ne proračunska, nego na Savskom pješačkom mostu, ne mala, nego velika

6.6.2019.
22:35
VOYO logo

U Zagrebu je danas na pješačkom mostu preko Save odjednom propao asfalt, i otvorila se ogromna rupa duga nekoliko metara.

Doduše ne iznad same Save, nego iznad trave, ali svejedno rupa je opasna i za pješake i za bicikliste kojih svaki dan ovdje prođe na tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije baš da se ne ulaže, jer prije više od dvije godine Grad Zagreb se pohvalio novouređenim, ni manje ni više nego Savskim mostom. Stavljen je novi sloj asfalta, ali rupa je već tu. I večeras ju je došao obići prvi čovjek grada.

Gradonačelnik: "Most je siguran"

"Most je siguran. Prvo most je siguran, nemojmo sijati paniku. Nogostup na mostu je dotrajao. Tu smo postavili klupe da ljudi mogu odmarati i ojačali čeličnom konstrukcijom. Ova strana je samo za sjedenje", kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izgradnje u zagrebačke mostove nije dovoljno ulagano. U Savski s višemetarskom rupom zadnji put 2017. godine, baš kad su bili lokalni izbori.

Savski pješački most najstariji je u Zagrebu. Most slobode izgrađen je prije gotovo 60 godina i u najgorem je stanju. Obnovu treba Most Mladosti, baš kao i Jadranski s početka 80-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani ogorčeni

Građani koji svaki dan preko Savskog mosta prelaze su ogorčeni.

"Ovako na prvu se može reći da je evidentno da su ležajevi mosta potpuno truli, da su prijelazne naprave totalno van funkcije. To se pokazalo i nakon potresa kad je iskočio jedan od rubnjaka uz prijelaznu napravu. I sami vidite masu ovih ploča kojima se krpa ovaj most", kazala je Ana Gugić iz udruge ZaKAJ? Za KAJzericu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije točno godinu dana upravo smo na primjeru pješačkog Savskog mosta opisali kako funkcionira grad Zagreb. Tada je grad raspisao natječaj da se skine stara i stavi nova rasvjeta, a od ozbiljnije sanacije baš ništa.

Što je Bandić govorio prije godinu dana?

Image

Otvorila se rupa! U popodnevnim satima počela sanacija nogostupa na Savskom mostu

Image

Otvorila se rupa! U popodnevnim satima počela sanacija nogostupa na Savskom mostu

"Nije ugrožena sigurnost ljudi, on je sada koliko je trebalo saniran, neće trebati narednih 3-4 godine ništa u njega ulagati", rekao je Bandić u lipnju 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Bandić govorio prije godinu dana. A danas...

"Projekt sanacije postoji košta 23 milijuna eura i s tim ćemo krenuti na proljeće iduće godine. Danas će ovo biti zakrpano", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će rasvjeta postavljena prije godinu dana barem pomoći radnicima da večeras dovrše posao. Pa do sanacije nekih novih problema.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo