NEOBIČAN FENOMEN / Satelitska snimka otkrila da se nešto čudno događa u Jadranskom moru

Image
Foto: NASA/YouTube/Screenshot

'Svi smo primijetili da je more potpuno drugačije boje nego je uobičajeno i to na ogromnom području'

9.11.2021.
14:04
NASA/YouTube/Screenshot
VOYO logo

Čitatelj Dalmacije danas snimio je video dok je putovao trajektom na relaciji Ploče–Trpanj na Pelješcu, na kojem se može vidjeti kako je more izgubilo svoju karakterističnu boju i više nalikuje boji neke rijeke, poprimivši zelenkastu ili smećkastu boju na širokom području od Ploča do Makarske rivijere.

"Svi smo primijetili da je more potpuno drugačije boje nego je uobičajeno i to na ogromnom području", rekao je muškarac za Dalmaciju danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilne kiše

U dolini Neretve i osobito u susjednoj Hercegovini pale su od početka mjeseca vrlo obilne oborine, ponegdje i preko 300 litara po kvadratnom metru. Jake oborine nakon sušnog razdoblja izazvale su bujice potkraj prošlog tjedna u dijelovima BiH, što je utjecalo na razinu rijeke Neretve koja je promijenila boju zbog velike količine bujičnih voda koje su sadržavale blato i ostale primjese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to Neretvom stiglo do mora, a struje su potom zamućeno more proširile na sjeverozapad, prema makarskom području. Jučer je meteorološki satelit snimio ovo područje dok je prevladavalo vedro vrijeme te se jasno raspoznaje rasprostranjenost ove pojave.

Image
Foto: NASA
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo