SASTALI SE OREŠKOVIĆ, KARAMARKO I PETROV: / Poznata neka imena, ali i na čemu je zapelo

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoić

U utorak navečer sastali su se mandatar Tihomir Orešković, te čelnici HDZ-a i Mosta Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

19.1.2016.
22:01
Pixsell, Jurica Galoić
VOYO logo

Tihomir Orešković od samog početka inzistira da on sam odabere ministra financija, što mu je i odobreno.

Iz financijskih krugova, HRT doznaje da je najizgledniji kandidat za ministra financija je Zdravko Marić, zamjenik bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji posljednjih nekoliko godina radi u menadžmentu Agrokora. Neslužbeno se doznaje kako je zapelo oko imenovanja Ante Ćorušića za novog ministra zdravstva, a ni mnoge braniteljske udruge ne podupiru Miju Crnoju za ministra branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV: /

Konačna imena kandidata bit će objavljena na konferenciji, čeka se HDZ

Image
PETROV: /

Konačna imena kandidata bit će objavljena na konferenciji, čeka se HDZ

Podijeljena mjesta u saborskim odborima

Danas su između oporbe i vladajućih u Saboru podijeljena mjesta u saborskim odborima. Kako doznaje HRT, Domoljubna koalicija i Most dobili su Odbor za zakonodavstvo, čiji će predsjednik biti Davor Bošnjaković. Dobili su i Odbor za gospodarstvo koji će voditi Ivan Domagoj Milošević te Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb na čijem će čelu biti Ines Strenja Linić. Vladajući su dobili i Odbor za medije, Odbor za financije, Odbor za vanjske poslove i europske integracije.

Pripao im je i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav koji je trebao preuzeti Robert Podolnjak. No, Podolnjak je istodobno i kandidat Mosta za potpredsjednika Sabora pa će se morati odreći jedne od tih funkcija. Vladajući su dobili i Odbor za ljudska prava čiji će predsjednik biti Furio Radin. Očito je to rezultat dogovora - predstavnici nacionalnih manjina poduprijet će vladu Tihomira Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je u utorak izjavio kako su se na sjednici Nacionalnog vijeća usuglašavali oko detalja za formiranja vlade kao i oko prijedloga kandidata koji su poslani mandataru, no konačna imena bit će, kazao je, objavljena na konferenciji za novinare u srijedu ili u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je glavna stvar o kojoj smo razgovarali. Druga stvar su detalji reformskog sporazuma pogotovo glavne točke po resorima koje smo mi tražili tijekom usuglašavanja o reformama. Sporazum ćemo potpisati do formiranja vlade”, rekao je Petrov novinarima.

Image
RJEŠENJE JAVNOG DUGA: /

Evo kakav plan ima Orešković za 2. mirovinski stup

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo