STIŽE NEVOLJA I IZ SLOVENIJE / Sastala se civilna zaštita Kostajnice zbog poplava. Najveći udar očekuju u srijedu

Image
Foto: Civilna zaštita

Zbog potrebe snižavanja vodostaja Save na sisačkom i jasenovačkom području, od danas ujutro otvorene su ustave Prevlaka i Trebež, putem kojih se dio velikih voda rijeke Save upušta u retenciju Lonjsko polje, podsjetili su

15.5.2023.
21:18
Civilna zaštita
VOYO logo

U Hrvatskoj Kostajnici održan je županijski stožer civilne zaštite. Dogovoreno je da se nastavljaju daljnji koraci u obrani od poplava, a to uključuje rad na prevenciji i jačanju postojećih obrambenih nasipa te pripremama za nadolazeće vodne valove na rijekama Kupi, Uni i Savi.

Maksimalni vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu i Une u Hrvatskoj Kostajnici očekuju se tijekom srijede 17.5.2023, kažu. Iz pravca Republike Slovenije također se očekuje i formiranje velikog vodnog vala rijeke Save.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Civilna zaštita

Zbog potrebe snižavanja vodostaja Save na sisačkom i jasenovačkom području, od danas ujutro otvorene su ustave Prevlaka i Trebež, putem kojih se dio velikih voda rijeke Save upušta u retenciju Lonjsko polje, podsjetili su.

Sjednicom je predsjedao župan Ivan Celjak, a nazočili su i predstavnici ravnateljstva civilne zaštite, Hrvatskih voda, Hrvatske vojske, operativnih snaga civilne zaštite i ugroženih JLS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo