Zaštitnik oboljelih od karcinoma / Čudo sv. Leopolda u Hrvatskoj: 'Trudnici su rekli da se riješi bebe jer je bolesna. No, ozdravila je...'

Vatikan je svetog Leopolda Bogdana Mandića proglasio nebeskim zaštitnikom oboljelih od karcinoma

9.2.2020.
19:45
VOYO logo

Vatikan je svetog Leopolda Bogdana Mandića proglasio nebeskim zaštitnikom oboljelih od karcinoma. Tu je odluku papina Kongregacija za bogoštovlje obznanila Padovanskoj biskupiji. Upravo je u tom gradu i sazdano njegovo svetište u kojemu je i sahranjen.

Sv. Leopold Mandić odabran je za zaštitnika zato što je bolovao od raka jednjaka, od kojega je i umro 1942 u Padovi. Odluka je objavljena uoči katoličkoga Svjetskog dana oboljelih koji se obilježava 11. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bog je lijek i liječnik"

Provincijal Hrvatske kapucinske provincije Jure Šarčević u RTL-u Danas kazao je da ovo proglašenje znači puno onima koji boluju od karcinoma. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sveti Leopold svima onima koji su mu se približavali, moleći ga za pomoć, znao je govoriti: 'Bog je lijek i liječnik'. U tom smislu, kad zakaže i medicina i svaka druga ljudska pomoć, blizina sveca, odnosno Boga znači jako puno oboljelima - vraća im nadu u život i optimizam te sigurnost da je u tim teškim trenucima netko važan uz njih", kazao je Šarčević te dodao kako je već zabilježeno puno izlječenja hrvatskoga karizmatika. 

"Godinu dana nakon smrti počela su se događati čuda"

"Samo godinu dana nakon njegove smrti počela su se događati čuda. Službeno su priznata tri čudesna ozdravljenja. Jedno je ono Elze Raimondi koja je bolovala od teške tuberkuloze i već je bila otpuštena iz bolnice bez znakova da može ozdraviti. Preporučila se sv. Leopoldu, molila devetnicu i pri kraju devetnice sv. Leopold joj se ukazao i rekao da će ozdraviti i ona je drugi dan ustala, a liječnici su konstatirali da je ozdravila", rekao je Šarčević, a naglasio je i jedan događaj vezan uz dolazak tijela sv. Leopolda Mandića u Hrvatsku prije četiri godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri dokumentirana slučaja ozdravljenja u Hrvatskoj"

"Zabilježeno je nekoliko takvih ozdravljena prije četiri godine. Mi imamo dokumentirana tri slučaja. Gospođa iz župe sv. Mihaela trebala je roditi dijete, a liječnici su joj savjetovali da je bolje da ga se riješi jer dijete nije zdravo. No, ona je s velikim povjerenjem u Boga prihvatila roditi to dijete, a dijete se rodilo bolesno. Ona se ponovno utekla sv. Leopoldu i njezino dijete je ozdravilo", kazao je Šarčević te najavio ponovni dolazak tijela sv. Leopolda Mandića u Hrvatsku. 

"Prije nekoliko dana u razgovoru s rektorom Svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi sugerirao mi je da u nekoj obljetnici možemo organizirati ponovni dolazak tijela sv. Leopolda što bi uistinu bilo na veliko oduševljenje svih štovatelja sveca, kao što je to bilo i prije četiri godine ovdje, a i prije tri godine kada je bio u Herceg Novom i nekim gradovima na jugu Hrvatske", kazao je Šarčević.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo