HRGA SE NE MOŽE IZNENADITI / Šapat koji je 'spasio' Karamarkov govor: šef HDZ-a umalo zaboravio čestitati mogućim partnerima

Iako su cijelu večer SDP-ovim i HDZ-ovim političarima na spomen MOST-a ispadali 'bomboni' iz usta, jedna je situacija po svojoj bizarnost ipak zaslužila naslov poteza večeri

9.11.2015.
7:38
VOYO logo

Pomalo neugodno bilo je u izbornoj noći slušati dodvoravanje najjačih hrvatskih stranaka MOST-u. Kada je postalo jasno da se buduća vlada neće moći okupiti bez Bože Petrova i društva, dvije vodeće koalicije, koje su u predizbornoj kampanji obećavale brda i doline, odjednom su počele zagovarati silne reforme i rezove, a sve kako bi MOST približile svom političkom polu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su cijelu večer SDP-ovim i HDZ-ovim političarima na spomen MOST-a ispadali 'bomboni' iz usta, jedna je situacija po svojoj bizarnost ipak zaslužila naslov poteza večeri.

Izborna noć u taboru relativnog pobjednika izbora bila je pri kraju kada se za govornicom pojavio šef stranke. Tomislav Karamarko slavodobitno je proglasio HDZ-ovu izbornu pobjedu, zahvalio suradnicima i članovima stranke te polako, ali sigurno, zaključio svoj pobjednički govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo trijumfalno obraćanje očito je bilo unaprijed dobro smišljeno jer se predsjednik HDZ-a nijednom riječju nije osvrnuo na rezultat MOST-a i buduće razgovore koje će morati voditi s njima.

Zato je u posljednji tren, netom prije torte i šampanjca, intervenirao Branko Hrg. Iako je u društvu inače nepristojno šaptati, predsjednik HSS-a nije imao izbora nego prići Karamarku, prekršiti bonton i potiho mu reći nešto u stilu - "A MOST? Trebali bismo čestitati MOST-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tek se tada kandidat za budućeg hrvatskog premijera sjetio čestitati mogućim partnerima.

"Naravno, i ja čestitam gospodi iz MOST-a koji su ostvarili stvarno zavidan rezultat. Doista su vrijedni čestitki i vašeg aplauza", zaključio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo