Uspješna akcija / Sanira se požarište na Svilaji: angažirana dva zračna traktora, gase se preostali požari

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/ilustracija

Jučer su na požarištu Svilaja, koje je aktivno nekoliko dana, požare gasila dva kanadera, a helikopter Mi-8 MTV dopremao je vodu vatrogascima na vrhovima Svilaje

14.7.2017.
10:45
Borna Filic/PIXSELL/ilustracija
VOYO logo

ZAGREB - Dva zračna traktora Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su u petak od ranog jutra  u gašenju preostalih područja požarišta Svilaja na kojima se povremeno pojavljuju manji ogranci požara, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Prethodno su piloti zračnog traktora uočili manji požar kod Oklaja, te su ga brzo ugasili bacivši nekoliko vodenih bombi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su na požarištu Svilaja, koje je aktivno nekoliko dana, požare gasila dva kanadera, a helikopter Mi-8 MTV dopremao je vodu vatrogascima na vrhovima Svilaje.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze  Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika sudjelovale su u gašenju 67 požara (31 u Šibensko-kninskoj, 24 Splitsko-dalmatinskoj, šest u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 560 sati naleta, pri čemu su izbacili oko 18.000 tona vode te prevezli 173 vatrogasca i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo