Sanaderu i Žužulu vladin avion služio za taksiranje?

Tri su dana u rujnu 2004. godine bila dovoljna da Ivo Sanader, koji je tada bio predsjednik Vlade, u vjetar baci više od 87.000 dolara!

14.3.2012.
16:53
VOYO logo

Ivo Sanader je 23. rujna naredio da Challenger 604 krene put Amerike samo s posadom, bez ijednog putnika. Večernji list je u posjedu dokumenta iz kojega su vidljiva sva odredišta Vladina zrakoplova kao i broj posade te putnika od 23. do 26. rujna 2004. godine. Challenger je poletio iz Zagreba put Shannona preko Bostona sve do New Yorka potpuno prazan.

Cijena sata leta Challengera u vlasništvu Republike Hrvatske je, prema službenim podacima, 4.320 dolara po satu. Ukupno je odlazak praznog aviona iz Zagreba do New Yorka porezne obveznike stajao otprilike 40.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Let za Sanadera i svitu

Prema podacima s kojim raspolaže Večernjak, Vladin zrakoplov poslužio je kao taksi tadašnjem ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu za let iz New Yorka u Providence, glavni grad američke savezne države Rhode Island. O tome koliko je bivša Sanaderova vlast bila rasipna, svjedoči podatak da let između ta dva grada traje samo dvadesetak minuta pa je toliko trebalo i Žužulu, koji je u zrakoplovu bio s još jednom osobom, ime koje nije navedeno na listi koju posjedujemo. Taj let stajao je otprilike 1.440 dolara.

Challenger je, prema svemu sudeći, letio u New York samo da pokupi Žužula, mada mu to nije bilo usput jer je pravi razlog dolaska aviona u SAD bilo prebacivanje Sanadera i njegove svite iz Providencea u Washington. U Providenceu se Sanader, naime, u Vladin zrakoplov ukrcao s još 13 putnika te odletio prema glavnom gradu SAD-a. Taj let traje otprilike jedan sat. Cijena: 4.320 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Washingtona Challenger se vratio u Hrvatsku preko Münchena. Let u Ameriku, povratak i dnevnice za posadu aviona porezne obveznike su stajale 87.000 dolara!

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo