SANADEROVA ODVJETNICA JE ZGROŽENA: / 'Uopće nismo znali da je u bolnici! Očito nikoga ne zanima njegovo zdravstveno stanje'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Jadranka Sloković je dodala da je Sanader, otkako se od početka travnja nalazi u remetinečkom zatvoru,

13.9.2019.
16:18
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Braniteljica Ive Sanadera, odvjetnica Jadranka Sloković u petak je, nakon odgođenog suđenja u aferi Ina – MOL zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bivšeg premijera, kazala da nije obaviještena o njegovu premještaju u bolnicu gdje je, navodno, zaprimljen radi operacije koljena.

''Znam samo da je na zaraznoj, no ne znam iz kojih razloga. Mi do jučer uopće nismo znali da se Sanader nalazi u KBC Zagreb, a nismo upoznati ni s njegovim zdravstvenim stanjem. Očito nikoga ne zanima njegovo zdravstveno stanje, a radi se o čovjeku u godinama koji sve ovo jako teško podnosi'', kazala je Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da Sanader, otkako se od početka travnja nalazi u remetinečkom zatvoru, dvaput bio u bolnici zbog problema sa srcem te da je nekoliko mjeseci bio izložen visokim temperaturama jer je bio smješten u zatvorskoj ćeliji okrenutoj prema suncu. Uz to, Sloković je podsjetila kako se idući tjedan nastavlja suđenje u slučaju Fimi media koje je nekoliko puta odgađano zbog teškog zdravstvenog stanja vlasnice Fimi medije Nevenke Jurak zbog čega postoji mogućnost razdvajanja predmeta u tom slučaju.

Image
SANADER OPET HOSPITALIZIRAN! /

Iz zatvora otišao na operaciju pa je zbog komplikacija prebačen na Kliniku za infektivne bolesti

Image
SANADER OPET HOSPITALIZIRAN! /

Iz zatvora otišao na operaciju pa je zbog komplikacija prebačen na Kliniku za infektivne bolesti

Za Sanadera nema zastare u slučaju Ina-MOL

Upitana za moguću zastaru u slučaju Ina – MOL, Sloković je rekla da zastara za suoptuženog i hrvatskom pravosuđu nedostupog direktora MOL-a Zsolta Hernadija, prema nekim tumačenjima, može nastupiti već iduće godine, ali da za Sanadera u tom procesu nema zastare. ''Vjerujem kako je čitav proces ubrzan zbog mogućnosti zastare'', zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, u petak je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina – MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, teri za primanje i davanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao operirati koljeno, ali su mu ustanovljeni upalni procesi

Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Stipić, iz remetinečkog zatvora telefonski su uoči rasprave obavijestili sud da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno. Budući su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je zadržan na liječenju.

Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, sukladno Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna putem videolinka iz Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo