Sanadera bi smjestili u magareću klupu

Iako nije u velikoj ljubavi s Ivom Sanaderom, šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar mogao bi bivšeg premijera dobiti za susjeda u sabornici.

20.10.2010.
14:45
VOYO logo

Parlamentarci iz HDZ-a, ali i oni iz drugih stranaka, s nervozom iščekuju dolazak bivšeg premijera Ive Sanadera.

Predsjednika Hrvatskih laburista Dragutina Lesara najviše zanima gdje će Sanader sjediti. Naime, saborski kuloari bruje kako bi Sanader mogao dobiti mjesto u nekoj od zadnjih klupa, baš pored njega i IDS-ovca Damira Kajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila zafrkancija na ručku u srijedu u Saboru i nisam mogao vjerovati da je izašla u novinama. Nitko zasad ne zna gdje će Sanader sjediti, o tome odlučuje Predsjedništvo Sabora. Običaj je da sjedne tamo gdje mu je sjedila zamjena (Željana Podrug, op.a.).

No, moguće je da će se HDZ protiv toga pobuniti, pa tražiti da ga se premjesti. A onda je velika vjerojatnost da će ga poslati k meni i Kajinu", kazao nam je Lesar, koji također promatra sabornicu iz "ptičje perspektive" iliti iz "magareće klupe", koja je najudaljenija točka predsjedavajućem u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, na kojoj će se raspravljati i vrlo vjerojatno udovoljiti zahtjevu za prestanak mirovanja Sanaderovog zastupničkog mandata i prestanak obnašanja zastupničke dužnosti Željane Podrug, zakazana je za srijedu za 16 sati.

Sanader je dosad dva puta zamrznuo mandat, prvi put zbog nespojivosti dužnosti zastupnika s premijerskom, a drugi put zbog osobnih razloga, nakon što je u srpnju 2009. napustio premijersku funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zanimljivo kako će parlamentarne stranke postaviti prema Sanaderu. Vladimir Šeks najavio je da će HDZ-ovci bivšem šefu prirediti "dostojan doček''.

Prethodni članci:

arti-201010180745006 arti-201010150826006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo