Sanader zna koji je put kojim Hrvatska treba ići

2.6.2011.
11:21
VOYO logo

Branitelj bivšeg premijera Ive Sanadera, odvjetnik Goran Suić, uputio je uz Sanaderovu suglasnost pismo premijerki Jadranki Kosor , a isto je poslano na čak petnaest adresa - onu čelnika europskih institucija, nositelja vlasti u Hrvatskoj, čelnika domaćih parlamentarnih stranaka te nekoliko veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

U pismu se naglašava da protiv Sanadera nikada nije podignuta nijedna optužnica, a kamoli brojne optužnice, kako se to sugerira u izvješću Vlade o ispunjenju obveza iz 23. poglavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iznositi apsolutne neistine, a da ne kažem svjesno lažirati podatke u izvješću, sigurno nije put kojim RH treba ići'', piše Sanaderov odvjetnik u pismu premijerki koje je još poslao i predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, članu Europske komisije za proširenje Štefanu Füleu, te mnogim drugim domaćim i stranim političarima, piše Večernji list.

Pozivajući se na to da je pravo na obranu temeljno ljudsko pravo zaštićeno i Europskom konvencijom o ljudskim pravima, ali i domaćim Zakonom o kaznenom postupku, Sanaderov odvjetnik tvrdi da se bivšem premijeru krši upravo to temeljno pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada osumnjičenik i branitelj, kao što je to naš slučaj, nemaju mogućnosti uvida u spis, kada im se ne daje pravo na dovoljno vremena i mogućnosti za pripremu kvalitetne obrane, kada im se ne omogući upoznavanje sa rezultatima istrage provedene tijekom postupka, a sve s ciljem pripreme obrane - tada imaju pravo govoriti o povredi temeljnih ljudskih prava'', stoji u pismu.

Vezani članci:

arti-201105310206006 arti-201105040844006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo