SANADER U BIJEDNOM STANJU: / Sam u ćeliji, zbog sigurnosti odvojen od drugih kriminalaca, šeta s bivšim šefom krim policije

Image
Foto: Pixsell

I Sanader i Dolački optuženi su za isto kazneno djelo te su dobili istu kaznu zatvora - šest godina

7.4.2019.
19:42
Pixsell
VOYO logo

Vrhovni sud završio je proteklog tjedna razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora te povrat od 15 milijuna kuna. Sud mu je kaznu povisio na šest godina te se tom odlukom Sanader vratio u Remetinec na izdržavanje kazne zatvora.

Bivši premijer u Remetinec je stigao u četvrtak u 19:20 sati policijskim automobilom, a pritom je rekao da je riječ o "predstavi za javnost i politički motiviranom progonu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje tvrdi da mu je sve namješteno

"Svjedoci smo još jedne sramotne epizode hrvatske pravne države jer ono što je danas bilo na Vrhovnom sudu, ako je točno što mediji izvještavaju, jer još nemamo nikakvo rješenje. To je poraz pravne države. Ovo je jedan od najglupljih i najbezveznijih predmeta za koji sam čuo jer nema nikakvih dokaza", kazao je Sanader.

Image
BIVŠI SANADEROV CIMER: /

'Ivo je toliko dosadan da sam tražio premještaj. Proučavao je spise, nije se želio družiti'

Image
BIVŠI SANADEROV CIMER: /

'Ivo je toliko dosadan da sam tražio premještaj. Proučavao je spise, nije se želio družiti'

Imao je nekoliko dana da se navikne na zatvorski život, a već stižu informacije o tome kako Sanader tamo provodi svoje vrijeme. Kako piše 24sata, bivši premijer puno šeće zatvorskim dvorištem, a to čini u društvu s bivšim policijskim inspektorom Željkom Dolačkim i njegovim cimerom iz ćelije, nekadašnjim čuvarom u Remetincu Šimunom G.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Sanader i Dolački optuženi su za isto kazneno djelo te su dobili istu kaznu zatvora - šest godina. Dolački je, podsjetimo, osuđen zbog krađe novca i zlata iz sefa u središtu zagrebačke krim policije. U zatvor se javio 7. veljače, dva dana nakon što je osuđen.

Smješteni na posebnom odjelu

Njih dvojica i cimer Šimun zbog sigurnosnih se razloga nalaze na posebnom odjelu. Sanader je trenuno sam u ćeliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24sata neslužbeno doznaje kako je po dolasku u Remetinec bio ogorčen i ljutit zbog pravomoćne presude Vrhovnog suda kojom je osuđen na zatvor, ali i povrat 17.5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo