Sanader svoju vilu opremio kamerama i senzorima

23.2.2010.
11:06
VOYO logo

Kuća Ive Sanadera sada je osigurana s pet videokamera smještenih na vanjskim zidovima, senzorom koji aktivira svjetlo na ulazu u kuću, a sudeći prema tipkovnici na novougrađenom portafonu, ulaz u Sanaderovo dvorište zaštićen je sigurnosnom šifrom, piše Nacional. Može se pretpostaviti da pomoću novih kamera Sanader može iz svog doma nadzirati sva događanja u okolici svoje kuće.

arti-201002180386006Iako se pouzdano ne zna što je bivšeg premijera motiviralo na ugrađivanje takvog sigurnosnog sustava, može se pretpostaviti da je razlog u tome što će mu uskoro biti otkazana službena tjelesna zaštita koju koristi otkad je podnio ostavku na mjesto premijera. Dokaz tvrdnje da je Sanaderov status štićene osobe umanjen, piše Nacional, jest i činjenica da se odnedavno više ne vozi u automobilu marke BMW kao dosad nego mu je dodijeljena Škoda Octavia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u službenim policijskim krugovima smatra se kako se takvi automobili dodjeljuju za prijevoz štićenih osoba najmanjeg značaja, te kako je u Sanaderovu slučaju to nedvojbeni nagovještaj kako bi mu zaštita uskoro mogla biti ukinuta.

Podsjetimo, Sanader je bez zaštite trebao ostati još sredinom siječnja, ali su mu je mjerodavne službe u MUP-u odlučile produljiti na još šest mjeseci zbog procjene da je postao toliko nepopularan da bi ga netko od građana mogao napasti na javnom mjestu. S obzirom na to da mu sad prijeti ukidanje zaštite, a da je nedavno na inauguraciji bio izvrgnut verbalnim napadima prisutnih građana, ne iznenađuje Sanaderova želja da svoj dom zaštiti ugradnjom sigurnosnih kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002030145006 arti-201002220366006 arti-201001310249006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo