Sanader s Polančecom ide u napad protiv Kosor

11.10.2010.
23:33
VOYO logo

Bivši premijer Ivo Sanader i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec udružili su snage u političkom obračunu s aktualnom premijerkom Jadrankom Kosor. Tvrde da je za sve odluke oko kojih se posljednjih mjeseci formiraju istražna povjerenstva i USKOK-ovi spisi Jadranka Kosor znala te da je kao članica užega kabineta Vlade sudjelovala u njihovu donošenju.

Odvjetnik Anto Nobilo kaže da će Sanader posvjedočiti kako je Jadranka Kosor znala sve pojedinosti oko MOL-ova preuzimanja upravljačkih prava u Ini te o plinskom biznisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader će, kaže Nobilo, ispričati kako je J. Kosor poslao na sastanak o toj temi, a koji je bio održan 26. siječnja 2009. Sastanak je sazvao Polančec, a na njega su bili pozvani Ivan Šuker, ministar financija, Marina Matulović Dropulić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Zdenka Pogarić, predstojnica Ureda za zakonodavstvo, i odvjetnik Zoran Marković, koji je, kao i Polančec, pod istragom zbog afere Podravka, piše Večernji list.

Kako su Polančec i Šuker stalno bili u sukobu, Sanader je, kaže Nobilo, na taj sastanak poslao Jadranku Kosor kako bi nadzirala tijek sastanka te držala stvari pod kontrolom, i to kao svojevrsna tampon-zona između dvojice ministara koji se nisu podnosili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavajući zašto Polančec nije prije, tijekom svojega svjedočenja pred saborskim povjerenstvom za Inu, spomenuo sastanak oko izmjene dioničarskog ugovora između Ine i MOL-a, Nobilo je rekao kako je njegov klijent jednostavno zaboravio na taj detalj jer je bio previše uzbuđen, ali da očekuje kako će sada, pošto je o njemu obaviještena javnost, netko od članova Povjerenstva o tome pitati Sanadera.

Očekuje se da će bivši premijer sam, dakle bez odvjetnika, doći na saslušanje o Ini. Njegov nastup trebao bi otkriti strategiju koju će zauzeti i u vezi sa svim ostalim aferama (poput Fimi medije, HEP-a i drugih), a koje se sve više povezuju s njegovim imenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da će Sanaderov istup biti podudaran s Polančecovim i da će se temeljiti na tome da je sve odluke, pa tako i onu o Ini i HEP-u, donosila Vlada kao kolektivno tijelo, ili barem uži kabinet. Ta taktika predsjednicu Vlade Jadranku Kosor čini suodgovornom za svaki Sanaderov potez. Kako saznaje Večernji list, članovi Istražnog povjerenstva za Inu, HDZ-ovci Boris Kunst, Goran Marić, Ana Lovrin i Josip Salapić, u ponedjeljak su održali sastanak uoči svjedočenja bivšeg premijera Sanadera.

Umjesto u Klubu zastupnika, sastanak je najvjerojatnije održan u uredu šefa Kluba zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga. Bježali su od novinara i nisu htjeli otkriti koja će pitanja postaviti bivšem šefu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201009080083006 arti-201009130757006 arti-201010090035006 arti-201010050544006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo