Sanader piše knjigu: Reći ću sve!

Ivo Sanader sazvao je hitnu presicu u Saboru na kojoj je reagirao na Šeksove izjave da mu se bliži kraj.

18.11.2010.
17:15
VOYO logo

Drama u HDZ-u se nastavlja. Nakon izvanredne presice potpredsjednika HDZ-a Darka Milinovića koji je opovrgavao napise da je omastio brk novcem iz navodne crne stranačke blagajne, izvanrednu je presicu sazvao i bivši premijer, bivši predsjednik HDZ-a i bivši počasni doživotni predsjednik te stranke koji smatra da jedan njegov bivši kolega upravlja svim istragama od kojih se HDZ-ovcima trese donje rublje.

"Izjava potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa kako se bliži moj kraj izravno potvrđuje da sam bio u pravu kada sam rekao da Šeks i Jadranka Kosor utječu na sustav istraga i upravljaju kaznenim progonima", izjavio je bivši premijer Sanader, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako jedan od pet potpredsjednika Sabora može to znati osim ako sam u tome ne bi sudjelovao?", pitao je zatim. Kada je upitan da uzvrati Šeksu koji je naknadno izjavio kako se biži Sanaderov moralni kraj, bivši premijer je odgovorio "kako o tome najbolje govore njegova traženja bivšeg potpredsjednika Vlade da ga tereti u zamjenu za manju kaznu".

"Znamo uostalom i da mu je mahao malim prstom kako zna kolika ga kazna čeka a sjetimo se i prijetnji zastupnici kako će joj zagorčati život ako se vrati u Sabor", rekao je Sanader, prenosi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratio je i na Šeksove izjave da on "tužaka Hrvatsku Europi".

Podigao ih iz pepela

"Otkad su Kosor i Šeks Hrvatska? I otkad boriti se protiv nedemokratskih pojava znači tužakati. To nije tužakanje već borba za demokraciju koju je Hrvatska krvavo stekla. Hrvatska je taoc Šeksa i Kosor i njihove politike", kazao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Šeksove optužbe kako je na vlast došao služeći se spletkama i zavađajući ljude, piše list, te se zapitao zašto su ga onda slijedili 10 godina i zašto su mu pljeskali i govorili da je stranku digao iz pepela.

Sanader je potvrdio i da piše knjigu koju će objaviti u trenutku za koji će procijeniti kao najbolji te da će u njoj pisati "sve kako je i što bilo". Podsjetimo, u rujnu su mediji izvijestili da Sanaderova ispovjest nosi radni naslov "Moji dani u Banskim dvorima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011170589006 arti-201010190592006 arti-201011170659006 arti-201011050731006 arti-201010150798006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo