Sanader otkrio tko je odgovoran za crne fondove

9.10.2011.
16:32
VOYO logo

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor i drugi istaknuti članovi HDZ-a demantirali su postojanje crnih fondova iz kojih su se sponzorirale kampanje. No, sudeći prema navodnom iskazu bivšeg premijera Ive Sanadera pred USKOK-om crni fondovi su igrali veliku ulogu u vladajućoj stranci.

Naime, Sanader je odbacio bilo kakvu odgovornost za isisavanje novca iz državnih firmi i krivnju je prebacio na svoje bivše kolege. Istovremeno poručuje da nije došao u Hrvatsku kao 'Zorro osvetnik'. Tako Sanader navodno tvrdi da odgovornost ide od Predsjedništva HDZ-a, do Ivana Jarnjaka, Mladena Barišića te Ratka Mačeka, za kojeg je Sanader rekao da je odgovoran za sve kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost za crne fondove prebacio na Jarnjaka i Mačeka

U navodnom iskazu USKOK-u Sanader tvrdi da bi HDZ odavno propao da nije bilo njega, a na optužnice koje mu se stavljaju na teret navodno se samo nasmijao.

''Zamjeram onima koji si žele kupiti bolju prošlost i bolju budućnost, a među te spadaju i Mladen Barišić i Robert Ježić i Branka Pavošević i, što ja znam, svi oni koji su govorili', rekao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list uz navodni Sanaderov iskaz piše i kako je Sanader odgovornost za crne fondove prebacio na Jarnjaka i Mačeka, a istražiteljima je navodno rekao kako je do vrijedne imovine došao legalnim putem.

Vezani članci:

arti-201110060094006 arti-201110030584006 arti-201110050006006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo