'Sanader je sjajan glumac, vidi se odakle Petri talent'

Stigle su i prve reakcije na svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera. Damir Kajin rekao je da je Sanader uvjerljiv i sjajan glumac i da mu treba skinuti kapu.

12.10.2010.
18:37
VOYO logo

Ključnom smatra Sanaderovu izjavu da je bio protiv toga da Fond branitelja proda dionice. Kajin kaže da ispada da je on najbolji HDZ-ovac i da je bilo logično da će uzdizati sebe. "Nije dirao HDZ, ali ga je uvalio Jadranki Kosor, a nije štedio ni ministre", rekao je Kajin te dodao kako će Kosor morati potvrditi ili demantirati da je sve znala.

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić također je pratio svjedočenje te smatra kako je na svjedočenju bilo jako puno pitanja i jako puno odgovora. "Najvažnije od svega je bilo potvrđivanje Polančecove priče da je o svemu odlučivalo predsjedništvo HDZ-a. Sanader je potvrdio da je premijerka bila uključena u razgovore", rekao je Stazić. "Ili Sanader govori neistinu ili imamo premijerku koja govori neistinu. Trebalo bi ih suočiti jer je to nedopustivo. Veći je problem ako nam premijerka govori neistinu nego prodaja Ine", zaključio je Stazić za Dnevnik.hr .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HNS-ova Kluba zastupnika Vesna Pusić rekla je kako očekuje odgovor na jedno pitanje. "Dok je MOL bio manjinski vlasnik imali su popis tipa odluka koje se nisu mogle donijeti bez njih. U trenutku kada je Hrvatska postala manjinski vlasnik nije imala pravo sudjelovati ni u jednoj odluci. Treba postaviti pitanje što je bilo s upravljačkim pravima i/ ili novcem. To je jedino što je interesantno, a ostalo, tko je bio prisutan, a tko nije, neka rješavaju između sebe", zaključila je Pusić za Dnevnik.hr

Prethodni članci:

arti-201010110396006 arti-201010120717006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo