Sanader je omražen među građanima i treba čuvare

14.1.2010.
10:42
VOYO logo

Visoki policijski dužnosnik kaže da će Sanadera u tom razdoblju čuvati potpuno nova ekipa jer su se njegovi dosadašnji tjelesni čuvari previše zbližili s bivšim premijerom, piše Večernji list.

U Upravi za posebne poslove sigurnosti, na koju je, najprije preko Stipe Čačije, a onda preko Miljenka Radnića, Sanader imao velik utjecaj, slijedi veliko pospremanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor Večernjeg lista kaže da je upravo Davor Blažević Tigar, koji je imenovan za ravnatelja Uprave, dobio zadatak za "provjetravanje" Uprave koja se bavi sigurnošću štićenih osoba.

To znači udaljavanje policajaca koji su postali prebliski političarima, a pozamašan je broj onih koji su bili previše bliski Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je pogrešno poimanje medija da je Tigar "intimus" bivšeg premijera jer je prošlo ljeto bio sa Sanaderom na Malo vitra.

Izvor tvrdi da je Tigar profesionalac, da je osiguravao i pokojnog Ivicu Račana te da uživa i osobno povjerenje ministra Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tigar je dobro kotirao i kod bivšeg ministra policije Šime Lučina, koji kaže da je u njegovo vrijeme bio na glasu kao stručnjak.

U odnosu na odbijanje ponuđene zaštite izabranom predsjedniku Ivi Josipoviću, u MUP-u kažu da su problem inicirali ljudi iz Josipovićeva stožera koji su zahtijevali točno određenu dvojicu policajaca, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola sata nakon izborne pobjede Ive Josipovića, trojica policijskih tjelesnih čuvara došla su u stožer. Večernjakov izvor iz MUP-a kaže da su u ponoć i 30 minuta obavijestili članove Josipovićeva stožera da su spremni preuzeti poslove osiguranja izabranog predsjednika, no odande su ih poslali natrag.

Prethodni članci:

arti-201001130042006 arti-201001120123006 arti-201001120517006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo