'Sanader je nečasni počasni predsjednik HDZ-a'

Živahna 82-godišnjakinja Ankica Tuđman kaže da ju je sadašnje vodstvo HDZ-a razočaralo, a njezin sin Miroslav za Sanadera kaže da je 'nečasni počasni' predsjednik te stranke.

15.12.2009.
11:58
VOYO logo

"Iskreno me razočaralo vodstvo današnjeg HDZ-a. Mnogi su nam članovi stranke nakon Franjine smrti okrenuli leđa. Ivo Sanader je 2002. godine uveo nove iskaznice i desetke članova isključio iz stranke", zamjerka je Sanaderu koju je istaknula Ankica Tuđman u razgovoru s Arenom povodom desete godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Ankičin sin, predsjednički kandidat Miroslav Tuđman, bio je oštriji prema Sanaderu: "Njegova teza da HDZ nije Tuđmanov nego Sanaderov, završila je njegovim nečasnim odlaskom. Odgovorna dužnost poput premijerske ne može se napuštati. Nevjerojatno je da netko tko nečasno ode postane počasni predsjednik HDZ-a s izvršnim ovlastima", ustvrdio je Miro Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader Ankicu Tuđman nakon Tuđmanove smrti nije nikada kontaktirao. Ipak, nije stroga prema Jadranki Kosor: "Slabo pratim politiku, stoga ne želim isticati dobre i loše poteze Sanaderove nasljednice", ogradila se Ankica Tuđman. Tuđmanov nasljednik na predsjedničkom mjestu, Stipe Mesić, omražen je u toj obitelji, a Miroslav ga naziva i lažnim haškim svjedokom.

Kažu da su priče o financijskom krahu obitelji Tuđman lažne jer se "prvo izmislilo da imaju milijarde" i dodaju da im je od Tuđmanova nasljedstva pripala tek obiteljska kuća u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Ankica je ponosna na svog sina Miroslava, za kojeg smatra da bi bio odličan predsjednik, te dodaje da ima sjajan javni nastup i da je kao dijete bio najmirniji, ali pomalo"vragolast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Tuđmanove smrti najviše ju je uzrujala zloćudna bolest njene kćeri Nevenke, od koje se izliječila, te optužbe na njen račun od kojih je oslobođena na sudu. Najviše se druži s Đurđom Šušak, suprugom pokojnog ministra obrane Gojka Šuška, dok za Ivića Pašalića i Zlatka Canjugu, nekadašnje bliske suradnike supruga Franje, kaže da ih je izbjegavala i dok je Tuđman bio živ.

Prethodni članci:

arti-200912100711006 arti-200912100668006 arti-200912100524006 arti-200912090095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo