SAMOVOLJA GLAVNE TAJNICE MINISTARSTVA GRADITELJSTVA: / Staroj susjedi (81) srušila zid kuće na Pagu bez dozvole

Image
20.10.2017.
14:45
VOYO logo

Unutrašnjost kuće ove starice tako je ostala potpuno izložena svim vanjskim utjecajima. Njezin je nećak Krešimir ostao šokiran kad je vidio fotografije na kojima je očigledno da se zid ruši. Tada još nije znao da je investitorica radova Nikolina Nežić iz Ministarstva graditeljstva.

Rekla je da ne brinem jer će izgraditi novi zid

'Potvrdila mi je da je investitor, ali je rekla da na našoj kući ne rade ništa. Kada sam joj poslao fotografije srušenog zida, promijenila je priču, ustvrdivši kako samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta, kao i da ne brinem, jer će izgraditi novi zid. Zatražio sam da odmah prekine sve radove i pozvao policiju u Novalji da izađe na teren i utvrdi što se događa', ispričao je Krešimir Peranić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nežić je unatoč tome nastavila rušenje zida, a njemu je rekla da su radovi obustavljeni. Nakon toga, navečer, poslala mu je poruku da će radnici sada sve očistiti i dići zid. Peranić se tada opet obratio policiji. Kad je idući dan razgovarao s izvođačem radova, nije uspio doznati za koju tvrtku izvođač radova Stipe Šapić radi.

Kasnije mu je Nikolina Nežić opet poslala poruku u kojoj je nudila sastanak na kojem bi se dogovorili oko prodaje njegove kuće, koju je ona u poruci nazvala parcelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele', kaže Peranić.

'Provodi samovolju nad nemoćnim staricama, umjesto da ih štiti'

Kad je došao do svoje stare tete, ona je plakala, a i dalje nije bilo nikakve obavijesti o investitoru niti o izvođaču radova. Tek su u policiji doznali ime i funkciju Nikoline Nežić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pa zar nas ona i njezini kolege ne bi trebali štititi od ovakve samovolje, a ne provoditi je nad nemoćnim staricama. To je sramota', kaže Peranić za Novi list.

Protiv Nežić je podigao i kaznenu prijavu, a pozvao je i građevinsku inspekciju iako sumnja u to da će oni nešto učiniti. Boji se da će cijeli slučaj završiti na dnu neke ladice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo primilo prijavu tek nakon što se obratio medijima

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na upit novinara odgovorilo je da je Peranićeva prijava bila nepotpuna jer je bila bez adrese. Osim toga, tvrde da građevinska inspekcija Peranićevu prijavu još nije zaprimila, a kad je zaprimi, tvrde da će s njom postupati kao i sa svakom drugom prijavom.

Peranić tvrdi da je u prijavi sve naveo, uključujući i katastarsku česticu kuće i podatke o vlasnici, no tek nakon što se obratio medijima, Ministarstvo je odgovorilo da je prijava primljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike