Sagradila kuću golim rukama da bi zadržala djecu

Ivanka Arlović iz Županje je 32-godišnja udovica i majka dvoje djece, koja je golim rukama sagradila dom u kojem živi s kćerkom i bolesnim sinom.

11.7.2010.
11:00
VOYO logo

Ivanka Arlović živi s kćerkom Sarom (10) i bolesnim sinom Antunom (7) u improviziranoj kući, koju je sagradila vlastitim rukama sakupljajući građevinski otpad na deponijima, od ostataka cigli, pločica i greda. Pomogao joj je suprug, bivši branitelj, koji je prošle godine umro.

"Kuću smo morali sagraditi jer mi je Centar za socijalnu skrb prijetio da će uzeti djecu ako neće imati uvjete za normalan život. Dotad smo živjeli u limenom kontejneru. Rekla sam mužu da se ne smijemo predati i tako smo, komad po komad, donosili opeke i gradili kuću. Morala sam to činiti ponajviše zbog našeg bolesnog sina", ispričala je Ivanka za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen sedmogodišnji sin Antun bolestan je od rođenja. Rodio se prerano i dobio moždani udar, a dobio ga je ponovno prije dvije godine. Pati od epilepsije i glavobolje, a ima i rupu na plućima. Ivanka ga je često sama, na rukama, nosila liječniku.

Cijela obitelj živi od 1600 kuna očeve mirovine i dječjeg doplatka. Župnik i Grad su pomogli opremiti kuću obitelji Arlović s namještajem i spojiti struju, ali trošna kuća se sve više urušava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada i njen sin mora ići u Bizovac na terapije, za što Ivanka i njena obitelj nemaju novca, a trebaju popraviti i dimnjak koji se lani pokvario. Pomoć za Arloviće može se uplatiti na žiro račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, na broj 320-845-3954.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo