još jedan zaplet / Saga o kultnom zagrebačkom klubu Saloon se nastavlja!

Priča o kultnom zagrebačkom klubu Saloonu ulazi u novo poglavlje, a stvari se dodatno kompliciraju! Tvrtka Klokan, zakupci prostora konačno se oglasila i najavila tužbe protiv obitelji Srezović i Košarkaškog kluba Cibona!

15.4.2014.
17:55
VOYO logo

Saga oko Saloona je dobila još jedan zaplet! Novi zakupci prostora, tvrtka Klokan, najavljuju tužbe - protiv Srezovića zbog narušavanja poslovnog ugleda, te protiv KK Cibona jer ne mogu pravovaljano koristiti ugovor koji imaju o najmu bivšeg Saloona u koji su do sad uložili preko pola milijuna kuna.

"Ima jako puno laži, jako puno manipulacija od strane obitelji Srezović zato tvrtka Klokan više neće tolerirarti njihove medijske napade", izjavio je VedranStrukar, PR firme Klokan.

Jedan od tih medijskih ispada je vezan i za, navodno, sporni ugovor potpisan između tvrtke Klokan, odnosno Željka Telineca i Tomislava Kolarića i KK Cibone. Oko ugovora postoji nekoliko nelogičnosti, među njima i činjenica da je Cibona dala prostor na korištenje bez raspisivanja javnog natječaja.

KK Cibona je od grada Zagreba morala dobiti suglasnost da bi iznajmila prostor Klokanima. Pitaju se, kako je moguće davati u zakup prostor oko kojeg se na sudu spore druge dvije strane. Naime, od 2004 godine grad Zagreb i obitelj Srezović pokušavaju rješiti imovinsko pravne odnose oko prostora Saloona.

Srezovići tvrde da im je provaljeno u saloon.

"Tvrtka Klokan nije nikako nasilno ušla u Saloon. Po potpisu ugovora s Cibonom, predstavnici Cibone su uveli tvrtku Klokan u prostor Saloona. Dakle u prostor nekretnine koja je u vlasništvu Cibone i koju ona daje u najam tvrtki Klokan", dodajte Strukar.

Klokani se iz Saloona ne daju, čak ni ako se dogodi mogući scenarij u kojem bi Cibona raspisala javni natječaj. Također opovrgavaju insinuacije da će nekadašnje kultno zagrebačko okupljalište pretvoriti u narodnjački klub.

Pravna zavrzlama na relaciji obitelj Srezović, KK Cibona i Grad Zagreb traje više od petnaest godina. Zavrzlamu bi trebala riješiti presuda u sporu grada Zagreba i obitelji Srezović oko vlasništva nad prostorom Saloona koji nije nigdje uknjižen. Grad Zagreb je do tada i dalje vlasnik zemljišta i očito svega na njemu, što je ugovorom iz 2011. i aneksa istog iz 2012. dao na korištenje KK Ciboni, koja pak to sve u rujnu prošle godine daje na korištenje tvrtki Klokan. sam prostor kluba nekako tu cijelo vrijeme visi u zraku, a dok ne bude crno na bijelo u knjigama, sudbina i pravna bitka oko nekadašnjeg kultnog kluba će se samo sve više i više zapetljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo