SADRŽAJ PRESUDE IVANU ČEHOKU I DALJE JE TAJNA: / Stiglo obrazloženje Vrhovnog suda. Kažu da predmet - nije hitan?!

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je Ivan Čehok nepravomoćnom presudom osuđen na dvije godine zatvora, sutkinji je trbalo više od pola godina da napiše presudu čiji sadržaj ni dandanas nije dostupan javnosti

4.12.2019.
19:59
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U kaznenom postupku, koji je objedinio niz točaka optužnice, odnosno tzv. 'slučaj bale', 'slučaj zamjene zemljišta', 'slučaj POS' i 'slučaj aerodrom', Ivan Čehok je u srpnju 2018. godine nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu osuđen na dvije godine zatvora, Davor Patafta na godinu i osam mjeseci, a Narcisa Huljev osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu, pa bi devet mjeseci trebala provesti u zatvoru, a ostalih devet joj se mijenja uvjetom uz rok kušnje od pet godina. Krivima su proglašene i tvrtke T7 VIS i Winair, piše Varaždinski.hr.

Sutkinji Tanji Pavelin trebalo je više od pola godine da nakon izricanja napiše presudu, čiji sadržaj ni dandanas nije dostupan javnosti. Razlog tome je što je Županijski sud u Zagrebu ne želi dostaviti medijima, pozivajući se pritom na pravne razloge. Uskok se krajem veljače 2019. žalio na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVI MUTNI POSLOVI GRADONAČELNIKA VARAŽDINA: /

Čehok nadzire parnice Grada koje se vode protiv njega

Image
SVI MUTNI POSLOVI GRADONAČELNIKA VARAŽDINA: /

Čehok nadzire parnice Grada koje se vode protiv njega

'Ne radi se o hitnom predmetu'

Novinari portala Varaždinski.hr dva puta su pitali nadležno tijelo o stanju predmeta na Vrhovnom sudu. I dok su u rujnu dobili odgovor da sjednica još nije sazvana, opet su dobili sličan odgovor i jučer.

"U predmetu za kojeg pitate nije zakazana javna sjednica. Ističem da se ne radi o hitnom predmetu jer nije pritvorski predmet", poručili su s Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni sud godišnje zaprima tri do četiri puta više predmeta vezanih uz Građanski odjel nego uz Kazneni odjel. Iako je kaznenih predmeta na Vrhovnom sudu bitno manje od građanskih, od 1. siječnja 2020. godine s radom bi trebao početi novoosnovani Visoki kazneni sud, u javnosti nazivan i "Turudićevim sudom".

Prema Zakonu o sudovima on će odlučivati u drugom stupnju o žalbama protiv odluka županijskih sudova u kaznenim predmetima. Međutim, navodi se da predmeti koji se već nalaze na Vrhovnom sudu neće preuzimati Visoki kazneni sud, već samo one nove. To znači da ovaj slučaj vezan uz Čehoka, Pataftu i ostale ostaje u ingerenciji Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo