SADA JE I SLUŽBENO: / 'Todorićev otok' otišao u ruke Mađarima, i to na sljedećih 30 godina, cijena je milijunska, no je li dovoljna?

Image
Foto: screenshot/YouTube

Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak je s predstavnicima tvrtke Zelena nekretnina d.o.o.

26.7.2018.
16:19
screenshot/YouTube
VOYO logo

"Nakon četvrtstoljetnog korištenja Smokvice bez naknade, Republika Hrvatska je daje u zakup na 30 godina za oko 184 milijuna kuna", izjavio je danas ministar državne imovine Goran Marić, koji je ugovor o zakupu potpisao s direktorom tvrtke Zelena nekretnina d.o.o. Czaba Miklos Svernyaekom.

On dodaje kako ovim ugovorom o zakupu država zapravo rehabilitira svoju imovinu koja se stavlja u funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo državne imovine ovim ugovorom stavilo je putokaz kako se treba upravljati sa svim oblicima državne imovine. Era bespravnog korištenja državne imovine je pri završetku. Ista sudbina čeka sve bespravne korisnike i ubuduće neće biti mjesta za korištenje državne imovine bez naknade", rekao je Marić, prenosi N1.

Nekretnine na Smokvici godinama je koristila obitelj Todorić, a one su prošle godine vraćene pod kontrolu države. Na javni poziv o zakupu nekretnina koji je bio otvoren više od mjesec dana, stigla je samo jedna ponuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Zelena nekretnina d.o.o. osnovana je početkom lipnja (7. lipnja), temeljni joj je kapital 6,48 milijuna kuna, a jedini osnivač mađarski fond Balansz Zartkoru Nyiltvegu Intezmenyi Ingatlan Alap.

Ministar Marić je rekao kako je osnivač tvrtke Zelena nekretnina d.o.o. jedan fond iz Mađarske, ali da on nije upoznat s aktivnostima tog fonda. Ministarstvo je, kaže, raspisalo natječaj pod određenim uvjetima, a jedina valjana ponuda je bila njihova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas potpisani ugovor ne predviđa gradnju na otoku, nego samo zakup postojećih nekretnina, a ministar Marić dodaje i kako se nikakve preinake ne mogu raditi bez suglasnosti Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo