RASPRAVA O GUP-U / Kaos na Skupštini! Bandićeva zamjenica priznala kako su došli do 71 amandmana: 'Skupili smo sve...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Samo izađite, naknada će vam biti isplaćena kao i uvijek, tim riječima je Prgomet ispratio oporbu

10.2.2020.
10:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo
Image

Kaos na Skupštini! Bandić povukao amandmane na GUP, Prgomet se svađa s oporbom

Image

Kaos na Skupštini! Bandić povukao amandmane na GUP, Prgomet se svađa s oporbom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova stranka BM 365 povukli su sve amandmane koje su prošlog tjedna najavili na zagrebački Generalni urbanistički plan.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, HDZ je ostavio svojih 11 amandmana. 

Nema kvoruma, prekinuta sjednica

Na početku sjednice predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ovac Drago Prgomet, objavio je da su povučeni samo amandmani gradonačelnika i njegove stranke. Ušao je u raspravu s drugim zastupnicima i objašnjavao da nikad u povijesti neku točku nisu tako detaljno prolazili kao ove izmjene GUP-a i da će neki sve iste stvari slušati treći put. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je počela svađa između oporbenih zastupnika koji su napustili sjednicu da ne bi "držali kvorum" većini jer HDZ-ovaca nema. "Samo izađite, naknada će vam biti isplaćena kao i uvijek", tim ih je riječima ispratio Drago Prgomet.  Oporba je poručila da nije njihov zadatak da drži kvorum većini. Potom je Drago Prgomet do 10.45 sati prekinuo sjednicu.

Bandić skupio sve amandmane koje je dobio od ljeta i predložio ga skupštini

Nakon što je nastavljena rasprava, a kvorum je skupljen, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević morala je objašnjavati zašto gradonačelnik Bandić danas nije došao na sjednicu te okrivila oporbu što gradonačelnik nije u četvrtak mogao na miru održati niti uvodno izlaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je oporba podigla veliki broj pločica za replike. Potom je Pavičić Vukičević priznala da je Bandić uložio 71 amandman samo kako bi odgovorio HDZ-u na njihove amandmane i ispričala da je gradonačelnik uložio sve amandmane koje su dobili od pravnih i fizičkih osoba od ljeta do danas. Pozvala je HDZ da povuku svoje amandmane te da se raspravlja ili o starom prijedlogu GUP-a bez amandmana ili o prijedlogu potpuno novog GUP-a. 

Bandić uložio 71 amandman pa ih povukao

Podsjetimo, nakon vikenda punog obrata danas se nastavlja sjednica zagrebačke Skupštine kojoj će prva i najvažnija tema biti GUP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izmjena, dopuna, dviju javnih rasprava, nakon 30.000 primjedbi građana, Milan Bandić na prošloj je sjednici uložio 71 amandman na GUP - dokument koji sam predlaže.

No, danas ih je povukao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo