Sad mu mogu poslati liječnika, jer neće izdržati

'Kad ovo čuje, mogu mu odmah poslati liječnika jer ne znam kako će to prihvatiti i preživjeti.

18.2.2011.
22:24
VOYO logo

"Još jučer me hrabrio i govorio da će sve biti u redu. Kako je siguran da će ga pustiti kući, a danas mi se srušio cijeli svijet", s grčem u glasu priča supruga Tihomira Purde, Slobodanka Purda.

Kaže kako je za odluku suda u BiH da ga izruči Srbiji saznala u petak ujutro pregledavajući Tihomirovu Facebook stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitala sam tekst o njegovom puštanju na slobodu u ožujku. Međutim, na kraju teksta, neslužbeno, citiralo se nekoga iz Srbije koji je rekao da su odobrili zahtjev za Tihomirovo izručenje Srbiji! Odmah sam uključila i televizor, upalila teletekst... Samo što nisam dobila infarkt. Oblio me hladan znoj", ispričala je Slobodanka za 24sata.

Supruga vukovarskog branitelja tvrdi da je Tihomir Purda žrtvovan zbog viših interesa. S njim se, kaže, telefonski čula u četvrtak i bio je vrlo sretan jer je u jednim novinama bio pročitao da će do početka ožujka biti oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ovo čuje, mogu mu odmah poslati liječnika jer ne znam kako će to prihvatiti i preživjeti. I ovako je bio u teškome psihičkom stanju. Imam osjećaj da se Hrvatska, Srbija i BiH igraju s njim, ali dok oni to rade, moja djeca nemaju oca", kazala je za Večernji list Slobodanka koja je u šestom mjesecu trudnoće, a živio s još troje djece.

Najstariji sin Ivan (14) pomaže majci i bodri je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji put sam se s tatom čuo i vidio dan prije nego što su ga uhvatili na granici. Sve mi je jasno što se događa i svi moji prijatelji mi nastoje pomoći. Nastavnica mi daje da manje naučim za ispraviti neku ocjenu. Vjerujem da sve ovo o čemu danas pričaju nije konačno rješenje te da će on uskoro ipak doći kući", kazao je Ivan za 24sata.

Njegova majka ističe kako joj pomažu braniteljske udruge, ali da iz vlasti nitko nije ni pitao za njih. Purdin suborac Petar Janjić Tromblon uvjeren je kako je država izdala branitelje te najavio kako će sljedeći tjedan održati izvanredni sabor Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102180519006 arti-201102180520006 arti-201102180142006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo