SAD JE SLUŽBENO, SBERBANK ŽELI SVOJE LJUDE U UPRAVI AGROKORA: / 'Zašto su se kršili ugovori i zbog čega je bilo problema s dobavljačima?'

Image
Foto: Pixsell

Sberbank te drugi glavni vjerovnici hrvatskog koncerna Agrokor sastat će se kako bi raspravili o postavljanju svojih ljudi u upravljačka tijela kompanije.

18.3.2017.
14:57
Pixsell
VOYO logo

Prvi je službenu potporu onoga što se najavljivalo još jučer dobio Bloomberg od prvog zamjenika Sberbanka Maksima Poletaeva.

Vjerovnici žele kontrolirati trenutne operacije i dobiti mogućnost 'promptno reagirati na promjene'. Tema razgovora bit će i tromjesečni plan za likvidnost Agrokora, koji bi trebao biti odobren ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Još ne mogu procijeniti koliko će dodatnog novca biti potrebno, ali pretpostavljam da bi cifra mogla biti značajno smanjena nakon razgovora s glavnim dobavljačima i kreditorima', rekao je Poletaev.

Nije im jasno kako je došlo do ovakve krize

Kako je kazao Poletaev, vjerovnici žele znati da će moći trenutačno reagirati na eventualne promjene. Također kaže da se trenutno pokušava shvatiti zašto je kompanija s tako stabilnim rezultatima i rastom došla do ovakve krize, zbog čega je kršila ugovore i imala probleme s dobavljačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim se riješi problem likvidnosti, Sberbanka će biti spremna razmisliti o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokor grupe.

Bit će prodavanja imovine

'Vjerojatno je da će biti razumno prodati neku imovinu koja nije dio temeljnog poslovanja te istovremeno krenuti tražiti investitora s velikim isustvom u industriji, koji bi bio prihvatljiv vjerovnicima i dioničarima. Sberbank je spreman biti Agrokorov savjetnik u toj potrazi', zaključio je Poletaev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Rusi ipak tvrde kako ne žele preuzeti Agrokor.

'Mi ne želimo preuzeti tvrtku i ne razmišljamo o toj opciji', rekli su iz Sberbanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo