SABORSKI ODBOR ZA NACIONALNU SIGURNOST TRAŽIO OČITOVANJE: / Je li šef ličke policije završio na ispitivanju jer je istraživao HDZ-ovca Milinovića?

Image
Foto: PIXSELL
19.5.2017.
13:25
PIXSELL
VOYO logo

Upit saborskog odbora policiji

Odbor je, naime, jučer tijekom dana uputio podnesak policiji, tražeći očitovanje o postupanju prema Podnaru, kao i mogućoj vezi anonimnih optužbi s njegovim navodnim istraživanjem Darka Milinovića, koji je istodobno i potpredsjednik ovog saborskog Odbora.

NAČELNIK POLICIJE ZAVRŠIO NA ISPITIVANJU JER ISTRAŽUJE HDZ-ovca DARKA MILINOVIĆA? Odvjetnica: ‘Satima već pokušavam doći do njega, ali mi brane’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo je i Odboru odgovorilo da je Podnar u četvrtak pozvan u Zagreb kako bi dao izjavu zbog pritužbe građana o postupanju policijskih službenika i načelnika Policijske uprave ličko-senjske.

Odvjetnica: Policija je mom klijentu prekršila prava

'Prilikom pristupanja davanju izjave načelnik Podnar je izjavio kako želi da razgovoru bude nazočna njegova odvjetnica Katja Jajaš te su mu policijski službenici priopćili kako zastupanje odvjetnice u ovom trenutku nije moguće, jer protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak nego se radi samo o provjerama navoda iz pritužbe', objašnjeno je iz Ravnateljstva policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odvjetnica Jajaš nije se složila s tim obrazloženjem naglašavajući kako svatko ima pravo na odvjetnika u bilo kojem trenutku.

Međutim, Podnar je ipak na kraju ispitan bez nje, a iz Ravanteljstva policije dematiraju da je tijekom tog ispitivanja na bilo koji način maltretiran ili čak mučen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se to događa u PU ličko-senjskoj?

Nakon što je odvjetnica Jajaš upozorila u četvrtak da su njezinom klijentu, načelniku ličko-senjske policije Anti Podnaru, prekršena prava jer je ispitan u Ravnateljstvu policije bez njezine nazočnosti, zaštitu javnosti putem iste odvjetnice zatražio je i ličko-senjski policajac Marko Došen, tvrdeći da se na njega vrši pritisak da prizna nešto što on nije učinio.

Odvjetničku pomoć Došen je zatražio nakon što su ga u prostorijama ličko-senjske policije ispitali policajci koji nisu iz njegove uprave, navodno ga prisiljavajući na priznanje, rekla je Jajaš Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo