SABOR U TOTALNOM NEREDU: / Pljunuli 150.000 kn na tablete, a saborske klupe i dalje zatrpane papirima, pogledajte fotografije

Image
Foto: Twitter/Bojan Glavašević
21.6.2017.
10:51
Twitter/Bojan Glavašević
VOYO logo

SDP-ov Bojan Glavašević objavio je na Twitteru fotografije nereda u saborskim klupama koji je nastao natrpavanjem papira vezanima za dnevni red i ostale dužnosti zastupnika. 'Da barem imamo neko ekonomično, za okoliš prijateljsko tehnološko rješenje za taj problem. Tablete, recimo', komentirao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, imaju tablete. Odnosno, trebali bi ih imati. Naime, sredinom studenoga prošle godine, Sabor je nabavio 151 tablet od tvrtke King ICT. Vrijednost nabave bila je 149.016,24 kuna, a radi se o ponudi koja je cjenovno bila najprihvatljivija.

U Saboru su se, u vrijeme kad je njime predsjedavao Božo Petrov, odlučili za nabavu nove računalne opreme jer je stara, kažu, bila zastarjela, a osim tableta nabavljala su se i računala te novi monitori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje zašto se saborske klupe i dalje zatrpavaju papirima kad se apsolutno sve može staviti u tablete koji su ionako već nabavljeni.

Tvrtka od koje su tableti nabavljeni, King ICT, posluje u okviru MSan grupe u čijem je Nadzornom odboru bio aktualni ministar obrane Damir Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog Krstičevićeve povezanosti s MSan grupom, Most se bunio zbog njegova postavljanja na čelo ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo