glasine / Sabor se raspušta u ponedjeljak? Pantovčak: 'Plenković nije izvijestio predsjednika o tome'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Ni u SDP-u nemaju informaciju da bi se Sabor trebao raspustiti u ponedjeljak

14.5.2020.
9:03
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Iako se kao najizgledniji datum raspuštanja Sabora spominjao 22. svibnja, prije dva dana pojavile su se informacije da bi do raspuštanja moglo doći već u ponedjeljak 18. svibnja.

U HDZ-u nema  službene potvrde te informacije, a nekoliko članova stranke kazalo je, navodi Jutarnji list, “kako je čulo da se spominje taj datum”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić, šef Kluba zastupnika HDZ-a, jučer nije želio govoriti o konkretnom datumu, ali je kazao da će vladajuća većina imati 80 ruku za raspuštanje.

Informacije da bi se Sabor mogao raspustiti 18. svibnja komentirao je i Mostov Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Špekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak i jasno je da su vladajući odlučili ići na izbore jer nema drugog načina da zadrže vlast. Sve mjere koje su donijeli za gospodarstvenike i građane istječu u sedmom mjesecu, a u devetom mjesecu tko živ - tko mrtav", kazao je Grmoja.

Ni u SDP-u nemaju informaciju da bi se Sabor trebao raspustiti u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pantovčaku kažu da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednika Zorana Milanovića nije obavijestio o namjeri raspuštanja Sabora, kao i da se njih dvojica zadnjih desetak dana nisu ni čuli, piše Jutarnji list.

Bude li se Sabor doista raspustio u ponedjeljak 18. svibnja, to znači da bi Milanović već u utorak 19. ili u srijedu 20. svibnja mogao raspisati izbore. Najraniji datum kad bi mogli biti raspisani (od raspisivanja do održavanja ne smije proći manje od 30 dana) je 21. lipnja, a zadnji 12. srpnja (od raspuštanja Sabora do izbora ne smije proći više od 60 dana).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo