Snijeg ne posustaje, padat će za vikend i idući tjedan

6.2.2013.
11:00
VOYO logo

Kiša koja je padala u unutrašnjosti zemlje, uz pad temperature, prelazi u susnježicu i snijeg, ponajprije u gorju, gdje se očekuje stvaranje novoga snježnog pokrivača.

Na Jadranu će tijekom srijede puhati umjereno, mjestimice i jako jugo, a na sjeveru jugozapadnjak, koji će zamijeniti sjeverozapadnjak, što će se tijekom dana proširiti do krajnjeg juga, te prolazno biti i jak. Na sjevernom će Jadranu navečer zapuhati bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u Slavoniji bit će između 8 i 14, a u ostalim krajevima od 2 do 6 stupnjeva. Tijekom popodneva osjetno će zahladnjeti.

Sunca će biti u četvrtak

U četvrtak će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i hladnije, uz povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Snijega u četvrtak može biti još u gorskim predjelima i ponegdje u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će u kontinentalnom dijelu zemlje biti uglavnom oblačno, na istoku će biti sunčanih razdoblja, dok će u sniježiti u nekim gradovima na moru. Kako sada pokazuju meteorološke karte, snijeg će padati u Splitu i Makarskoj.

Najviše snijega očekuje se u subotu, kad će padati u većem dijelu zemlje, a u nedjelju još samo na području Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak donosi predah, a utorak novi snijeg.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg otežava promet mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK podsjeća vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar, mjestimična magla i solika usporavaju promet na autocesti A6 Rijeka – Zagreb, između čvorova Bosiljeva II i Kikovice.

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru vrijede na: D32 GP Prezid – Parg – Delnice, D305 Parg – Čabar, te na ostalim cestama na području Čabra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lici i dijelu Zadarske županije na: D42 Josipdol – Poljanak i D218 Dobroselo –Mazin D1. Županijskim cestama ŽC5169 Donji Lapac – Bjelopolje i ŽC5199 Šušanj – Štirovača smiju prometovati samo osobna vozila.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo