PRIPAZITE / S tržišta se povlači ženski miris! Sadrži sastojak koji može izazvati neplodnost...

Image
Foto: Državni inspektorat

Butylphenyl methylpropional je mirisni alergen koji je od ožujka 2022. zabranjen u EU-u. Studije provedene na životinjama pokazale su moguću vezu tog sastojka s neplodnošću kod štakora. Nakon tih studija, EU je odlučio zabraniti promet svih proizvoda s tim sastojkom

19.2.2024.
9:52
Državni inspektorat
VOYO logo

S tržišta se povlači ženski miris zbog rizika za zdravlje potrošača, izvijestio je Državni inspektorat RH.

Kako kažu, povlači se toaletna voda Arian pour femme, Lotus Valley perfumes, punjena u tamnoljubičastu staklenu bočicu četvrtastog oblika s plastičnim čepom zlatno obrubljene boje na kojoj je crnim slovima ispisano Lotosova dolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvođač je tvrtka Avid international iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Proizvod predstavlja kemijski rizik zbog sadržaja Butylphenyl methylpropionala. Treba prestati upotrebljavati toaletnu vodu", upozorava Državni inspektorat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butylphenyl methylpropional je mirisni alergen koji je od ožujka 2022. zabranjen u EU-u. Studije provedene na životinjama pokazale su moguću vezu tog sastojka s neplodnošću kod štakora. Nakon tih studija, EU je odlučio zabraniti promet svih proizvoda s tim sastojkom.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz ljekarne se povlači ibuprofen. Što to znači za pacijente? 'Nema brige za njih, evo što im je činiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo