i hrvatska ima svoje junake / S profesorom se kladio da će državnu maturu riješiti sa 100 posto: 'Ivan je junak našeg doba!'

I Hrvatska ima svoje junake koji su najčešće jako skromni i jako sposobni. Takav je 18-godišnji Ivan Miošić iz Brista pokraj Ploča koji je upravo završio opću gimnaziju, i to spektakularno, a pred kamerama je završio jer se kladio s profesorom

14.7.2015.
18:53
VOYO logo

Za Einstein cijeli svijet zna, vrijeme je da otkrije i genijalnost Ivana Miošića - državnu je maturu rasturio.

"Iz fizike imam 100 postotni rezultat, tako da sam među nekoliko ljudi koji su riješili sve, a iz filozofije sa 93 i postao sam najbolji u generaciji", rekao je Ivan Miošić, maturant Srednje škole fra A. K. Miošića iz Ploča.

Njegov profesor priznaje da do sada nije imao učenika koji je maturu riješio 100 posto točno - pa se s Ivanom okladio. 

"Ja od tebe hoću 100 posto, a on je rekao, da a što vi nudite, ja sam rekao - dovest ću ti televiziju da napravimo jednu finu priču koja će biti poticajna, koja će biti afirmativna", rekao je Martin Lukanović, maturant Srednje škole fra A. K. Miošića.

U Ivana profesor nije ni malo sumnjao jer u 40 godina predavanja još nije vidio takav žar, a kroz ovu školu prošla su mnoga poznata imena.

"Vera Zima, Niko Pavlović, Matija Vuica, Matija Prskalo, doktori znanosti, političari, pa evo i trenutni ministar financija", ispričala je Ina Žderić, ravnateljica Srednje škole fra A. K. Miošića.

Iza Ivana su mnoga priznanja sa natjecanja. Genijalan je i skroman pa svojim mentorima ne ostaje dužan.

"Kroz rad s profesorima postiže se jedna visoka razina i pokušavam uvijek pronaći zadovoljstvo kroz znanost i svoj rad i tako dolaze i dobri rezultati", ispričao je Ivan.

Jer zna profesor - Ivan je junak našeg doba, no zna da se takve na žalost olako pušta da odu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo