odlični uvjeti / S Jadrana u zimovališta u Austriji: Sezonac zaradi do 1900 eura. Dobije plaćen smještaj, božićnicu i regres

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay

Za Austriju je potrebna radna dozvola koja se čeka i do 6 tjedana, no nakon 30. lipnja 2020. više neće biti potrebna

9.10.2019.
8:25
Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay
VOYO logo

Sezonski radnici odradili su svoje na Jadranu, no za njih sezona još nije gotova. Sada sele u europska zimovališta gdje rade za istu plaću kao i u hrvatskim hotelima i restoranima. 

Iz tvrtke Arena Hospitality Group radnici odlaze raditi u hotele u Köelnu, Berlinu i Ninbergu u Njemačkoj. Sezoncima daju ugovore na određeno vrijeme, a kad isteknu ugovore o povremenom zapošljavanju radnici sklapaju s njemačkim poslovdavcima, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Njemačke jave da im treba nekoliko konobara ili kuhara, pa ih mi spojimo. Ne radi se o više od desetak sezonaca godišnje", kazali su iz te tvrtke. 

Iz tvrtke Valamar rekli su kako ove godine u inozemstvo šalju 40-ak zaposlenika u Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Internacionalizacijom poslovanja, odnosno preuzimanjem hotela u Obertauernu u Austriji, za naših 40-ak djelatnika otvorila se mogućnost za rad i u zimskim mjesecima, čime su im omogućena cjelogodišnja primanja, kazali su iz te tvrtke. 

Odlični uvjeti: Dobit će božićnicu, regres, smještaj, hranu...

Uvjeti koji se nude radnicima u zimovalištima u Austriji su atraktivni u usporedbi s onima na hrvatskom tržištu. Za posao kuhara/ice u Tirolu u Austriji nudi se plaća od 1800 eura, božićnica, naknada za godišnji odmor, smještaj i hranu. Radi se 52 sata tjedno, a potrebno je znati njemački jezik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuhari zarađuju između 1500 i 1900 eura neto, konobari između 1400 do 1800 eura, a sobarice, maserke, kozmetičarke, recepcionari i domari oko 1500 eura na mjesec. Plaće ovise o satnici, kvalifikacijama i poziciji. Nisu jednake plaće u objektima koji rade tokom ljetne i zimske sezone i onima koji rade tokom cijele godine jer je u ovim drugim satnica niža. U njime je satnica i 45 sati tjedno, dok se do ove godine na skijalištima radilo i 54 sata tjedno. Od ove zime i to se promijenilo i satnica je 48 sati", objasnili su iz tvrtke Euro Career. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni surađuju s hotelima s 4 ili 5 zvjezdica u austrijskim pokrajinama. Za rad u Austriji potrebna je radna dozvola. U nekim se pokrajinama, poput Salzburga, na dozvolu čeka 6 tjedana. U prosjeku se radna dozvola ipak izdaje u roku od 2 do 3 tjedna.

Tržište se otvara nakon 30. lipnja 2020. godine te tada više neće biti potrebne radne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike