S dva zanimanja nema posla pa zarađuje od hobija

Kutjevčanka Marijana Vasilj deset godina nije uspjela naći posao. Završila je poljoprivredno-prehrambenu školu, a prekvalificirala se za aranžerku cvijeća.

21.7.2010.
18:39
VOYO logo

Kako Marijana kao poljoprivredni tehničar nikako nije uspijevala naći posao, odlučila se za prekvalifikaciju te postala još i aranžer cvijeća. No, ni novo zanimanje nije joj donijelo posao. U radnu knjižicu uspjela je skupiti tek pola godine radnog staža, piše Večernji list.

"Surfajući internetom našla sam nešto što mi se učinilo zanimljivim i čime sam se počela baviti, onako iz hobija. To je bilo oslikavanje različitih predmeta 'dekupaž' (decoupage) tehnikom, odnosno salvetnom tehnikom. Uz pomoć salveta, boja i ljepila slika se sa salvete prenosi na različite predmete. Na taj način već pet godina oslikavam stare i nove crjepove ili drvo. Nastojim da motivi budu vezani što više uz naš kutjevački, vinogradarski kraj", objasnila je 29-godišnja Marijana Vasilj, koja se bavi i renoviranjem starog namještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica je, zasad jedina iz Slavonije, Hrvatske udruge kreativnih amatera, preko kojih prodaje svoje radove diljem Hrvatske. Pored slika izrađuje i noćne svjetiljke od vinove loze, kao i aranžmane od suhog cvijeća na vinovoj lozi te stalke za vina i ukrasne tanjure.

"Zadovoljna sam jer radim posao koji volim, nešto i zaradim, a uz to sam i kod kuće sa svoje tri djevojčice, od kojih su dvije školarke kojima uvijek mogu pomoći. Obitelj uvijek ima kuhano jelo, a djeca su pod nadzorom. Suprug mi tu i tamo pomogne kada treba nešto odrezati ili napraviti policu. Ovo mi je sada jedini izvor prihoda", rekla je Marijana za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007050077006 arti-201007070115006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo