RUŽA TOMAŠIĆ BI SLALA VOJSKU NA GRANICU SA SLOVENIJOM: / 'Izabrali su silu pa se sa silom moraju i suočiti'

Image

Vodstvu države Ruža Tomašić je poručila da se odlučno suoči sa slovenskom stranom.

4.1.2018.
14:07
VOYO logo

Hrvatska europarlamentarka, Ruža Tomašić, na svojoj se stranici dotaknula teme arbitraže sa Slovenijom i nedavnih napetosti na pomorskoj granici. Ona je ponovila i službeno stajalište RH u kojem, kaže, arbitražna odluka o granici sa Slovenijom za Hrvatsku ne postoji.

Kršenje suvereniteta RH

'Jednoglasnom odlukom Sabora povukli smo se iz arbitražnog postupka i za nas ta odluka može samo biti prijedlog za neke buduće pregovore. Kao bilo koji drugi prijedlog neke stručne skupine. Akcije slovenske policije u onome što su do rješenja graničnog spora hrvatske vode protuzakonite su i naša policija, a po potrebi i vojska, na to trebaju reagirati. Ovdje se ne radi o nekoj zajedničkoj akciji organa reda dviju država, nego o očitom kršenju suvereniteta Republike Hrvatske', napisala je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je istaknula, ona smatra da policija i vojska moraju reagirati te da hrvatske vlasti moraju 'konačno početi braniti našu granicu kako ne bi došlo do eskalacije nasilja među građanima'.

Image
RIBARI IZ SAVUDRIJE: /

'Pritisak se osjeća i nije jednostavno ribariti u takvom okruženju'

Image
RIBARI IZ SAVUDRIJE: /

'Pritisak se osjeća i nije jednostavno ribariti u takvom okruženju'

Na silu se odgovara silom

'Svima nam treba biti žao što su se naši susjedi odlučili na ovaj jednostrani i pomalo sirovi potez, ali nitko ih na to nije silio. Izabrali su na silu rješavati spor pa se sa silom moraju i suočiti. Umjesto da tješe naše ribare kako neće morati plaćati slovenske kazne, nadležni moraju onemogućiti Slovence u tome da bilo kome pišu kazne u hrvatskim vodama. Ministre Božinoviću, budite odlučni i pokažite da hrvatska policija neće nikome dopustiti da na silu prisvaja teritorij RH', poručila je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministru Tomi Medvedu je, pak, poručila da bude mudar i smiren.

'Braniteljima koji najavljuju akcije zahvalite na želji da se još jednom žrtvuju za domovinu, ali ih i uvjerite da Hrvatska, kao svaka ozbiljna država, ima državne službe i institucije koje su dorasle zadatku i koje su jedine pozvane rješavati ovakve situacije', dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo