RUSKI SBERBANK POSTAVIO UVJETE, A RAMLJAK IH ODBIO : / 'Za to što oni traže treba raditi ugovor od 200 stranica'

Image

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, danas je ponovno stao pred kamere i izvijestio o najnovijim događajima u najvećoj hrvatskoj kompaniji.

12.4.2017.
16:53
VOYO logo

'49 sati od ulaska u kompaniju mogu vas izvijestiti da smo postigli načelni dogovor o financiranju oko 80 milijuna eura isključivo s pet najvećih domaćih banaka', rekao je Ramljak te dodao:

'Efektivna kamatna stopa ove grupe bila je iznad 9 i pol posto, a mogu vam reći da će u slučaju ovog kredita biti značajno manja od toga. Rok kredita je 15 mjeseci.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljak tvrdi kako će novac otići na plaćanje starih i novih potraživanja dobavljačima.

'Iako se radi o manjem novcu, nadamo se to kompenzirati dijelom s likvidnosti Agrokorovih tvrtki', rekao je Ramljak koji očekuje da će već sutra pasti potpis bankara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prihvatio uvjete Rusa

'Nismo prihvatili uvjet Sberbanke. Razumijemo ga, ali nažalost u ovom trenutku nismo mogli prihvatiti da stave 100 milijuna eura kao senioritet u ovoj tranši. Ono zahtijeva najmanje 200 stranica ugovora za što mi nemamo vremena. Nastavljamo razgovarati s kreditorima u sljedećih 30 dana, čime postoji mogućnost da se postigne dogovor s ruskim bankama, kao i drugima. Reviziju financijskih izvješća radit će PwC, koja se očekuje da će biti gotova u roku od 6 mjeseci', rekao je Ramljak, prenosi Jutarnji.

Vladin povjerenik otkrio je i tko će sve biti u vjerovničkom vijeću. Male će dobavljače prestavljati predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić, velike dobavljače predstravljat će Kraševa prokuristica Marica Vidaković. Vlasnike obveznica predstavljat će Martin Gudgeon, neosigurane vjerovnike Sergej Volk, a osigurane vjerovnike predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjenično poslovanje neće se rješavati prvim kreditom

Ramljak je potvrdio da formalno nije pokrenut proces prijave tražbina, to će se učiniti sljedeći tjedan.

'Mjenično poslovanje će se rješavati na drugi način za koje postoje određene ideje, ali neće se rješavati prvim kreditom', zaključio je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo