RUŠI SE JEDAN OD SIMBOLA SPLITA: / Biznismen svjetskog glasa kreće u gradnju luksuznog hotela

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Čikotić

U Splitu, na Trumbićevoj obali, počinje rekonstrukcija hotela Anbasador, jednog od simbola grada pod Marjanom, koji je prijed dvadesetak godina kupio danas pokojni nogometni trener Tomislav Ivić.

24.9.2017.
17:24
PIXSELL, Miranda Čikotić
VOYO logo

Tvrtku Retoi od Ivićevih je naslejdnika otkupio Klaus Alex Birkenstock, vlasnik svjetski poznatog obućarskog brenda iz Njemačke. S tvrtkom je Birkenstock dobio hotel Ambasador te obećao da će u njegovu obnovu uložiti čak 100 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Ukupna vrijednost investicije - 17 milijuna eura

No, prije izradnje novog, luksuznog objekta, Birkenstock će morati srušiti postojeće zdanje izgrađeno 1937. godine. Radovi će započeti 2. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eto, točno dvadeset godina nam je trebalo da dobijemo pravomoćnu građevinsku dozvolu, inače bismo, naravno, krenuli ranije s cijelim poslom. Vrijednost investicije, odnosno ulaganja od sada pa do kompletnog završetka radova iznosi 17 milijuna eura. Ono što nam otežava i poskupljuje radove jest dubina iskopa. Moramo, naime, kopati čak sedam metara ispod razine mora, odnosno napraviti podrumski dio ispod terase koja je na pomorskom dobru. Samo to ulaganje na dijelu pokrivenom koncesijom koju smo, inače, počeli plaćati još lani, iznosi 20,2 milijuna kuna", kazao ej za splitski dnevnik Nenad Kurtović, bivši direktor tvrtke Retoi, a sada angažiran od novog vlasnika kao savjetnik za odnose s javnošću.

Image
KUPIO POZNATI HOTEL: /

Bogati nasljednik ulaže 100 milijuna kuna u Split

Image
KUPIO POZNATI HOTEL: /

Bogati nasljednik ulaže 100 milijuna kuna u Split

Image
Image

Hotel s '4 plus' zvjezdice za srednju i višu klasu

Za stalni dio koncesije, dodaje Kurtović, izdvaja se 150.000 kuna, a za varijabilni dio plaćat će još 225.000 kuna godišnje (sve bez PDV-a) jer je procjena da će toliko iznosit tri posto prihoda od gospodarske djelatnosti koja će se obavljati na dijelu obuhvaćenom koncesijom dobivenom na 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bude dovršen, novi hotel s "četiri plus" zvjezdice imat će 101 smještajnu jedinicu (sobe i apartmani), 240 sjedećih mjesta u restoranu, od čega 120 na terasi, bazen na trećem katu, dvoranu za sastanke, spa, teretanu i 59 garažnih mjesta. Usto, za stalno će biti zapsoleno pedesetak osoba, te sezonski angažirano još četrdesetak.

"Ciljna grupa su nam individualni odmorišni gosti, a najviše računamo na bračne parove srednje i više klase iz urbanih područja zapadne Europe. Primarna tržišta su London, Manchester, Pariz, Rim, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, München, Beč, Stockholm i druge destinacije koje su sa Splitom povezane direktnim zrakoplovnim letovima", objasnio je Kurtović planove novog vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako gradske vlasti, zbog lokacije hotela, budu odobrile da se građevinski radovi obavljaju i ljeti, hotel bo mogao biti gotov do ljeta 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo