RUŠENJE PREMIJERA: / Milanović uočio zamku koju mu je postavio Karamarko pa promijenio taktiku

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
8.6.2016.
18:01
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

"To je HDZ-ova smicalica za spašavanje Karamarka", poručio je Milanović, očito svjestan odijuma koji bi nastao prema SDP-u kada bi on u presudnom trenutku pružio ruku Karamarku i pomogao mu da izbjegne sudbinu izglasavanje nepovjerenja, piše Slobodna Dalmacija.

Image
JE LI KARAMARKOV LAPSUS OTKRIO TAJNE PLANOVE? /

Investitori 'kuhaju' veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a

Image
JE LI KARAMARKOV LAPSUS OTKRIO TAJNE PLANOVE? /

Investitori 'kuhaju' veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a

SDP-ov širok manevarski prostor

SDP ima pred sobom prilično čistu situaciju i može na kraju glasovati i za opoziv Karamarka (koji su sami pokrenuli u Saboru) i za opoziv Oreškovića. Budući da je na čelu Sabora Željko Reiner iz HDZ-a, vjerojatno će se najprije glasovati o smjeni premijera. U tom slučaju neće ni biti potrebe glasati o povjerenju Karamarko jer bi Oreškovićevim opozivom pala i cijela Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP ima na rapsolaganju mogućnost rušenja kvoruma svaki puta kada Reiner pokuša na dnevni red sjednice staviti glasanje o nepovjerenju Oreškoviću te strpljivo čekati 18. lipnja, kada je krajnji ustavni rok za glasanje o smjeni Karamarka, pa se vratiti u sabornicu i prvo srušiti potpredsjednika Vlade, a tek zatim i premijera.

Odgovara im da Karamarko ostane šef HDZ-a

SDP-u, piše Slobodna Dalmacija, zapravo odgovara da Karamarko padne u Vladi, ali ne i s trona u HDZ-u. S njime na čelu, uvjereni su na Iblerovu trgu, HDZ nema šanse pobijediti na izvanrednim parlamentarnim izborima. Naročito ako izbori budu održani dok je afera "Konzultantica" još dovoljno svježa u pamćenju birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno bi SDP trebao ispuniti dva strateška cilja: okupiti široku koaliciju u kojoj bi sigurno bilo mjesta za IDS, a možda i za HSS i HSLS te pokušati što više umanjiti snagu Mosta i Živog zida.

SDP-ove PRIPREME ZA IZBORE: Milanovićev PR mag ovaj put mu neće pomoći. I ima dobar razlog za to

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo