OSTAJU U SVOM KAMPU / Ruse nije nimalo briga za prosvjede

Image

Ruski izbornik Dick Advocaat ne misli mijenjati lokaciju svog kampa zbog mogućih neprijateljskih prosvjeda.

24.5.2012.
14:17
VOYO logo

Rusija će na Euru ostati u svom temeljnom kampu koji je rezervirala u Varšavi, izjavio je u četvrtak ruski izbornik Nizozemac Dick Advocaat nakon što su poljske vlasti preporučile premještaj zbog mogućih neprijateljskih prosvjeda.

Poljska ministrica sporta JoannaMucha je u utorak izjavila da je obavijestila ruski nogometni stožer da je u njihovom interesu da promijene hotel zbog okupljanja koje se treba održati 10. lipnja blizu predsjedničke palače u centru Varšave i koje bi moglo prerasti u neprijateljsko okupljanje prema Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Advocaat je odlučno odbacio mogućnost selidbe. "Taj je hotel preporučila UEFA, željele su ga mnoge reprezentacije, a mi smo imali sreću da ga dobijemo", rekao je Nizozemac.

Advocaat je optužio novinare da su "napuhali" cijelu stvar prije početka prvenstva. "Mediji i televizija moraju tražiti teme. Kada počne prvenstvo, govorit će o nogometu, ali sada moraju tražiti druge teme", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska reprezentacija će biti smještena u hotelu u središtu Varšave nedaleko predsjedničke palače gdje se svakog 10. u mjesecu održava svečanost u znak sjećanja na predsjednika Lecha Kaczynskog i koje često prerastu u izražavanje neprijateljstva protiv Rusije.

Kaczynski je poginuo 10. travnja 2010. kada se zrakoplov Tupolev 154, kojim je letio zajedno sa suprugom i drugim poljskim dužnosnicima, srušio dok se spuštao u Smolensku u zapadnom dijelu Rusije. U toj zrakoplovnoj nesreći poginulo je 96 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo