Dan uoči prve utakmice / Rukometaši odradili trening, Babić protiv Saudijske Arabije može računati na ozlijeđene igrače

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je odradila trening u dvorani u kojoj će se sve odvijati idućih 10 dana

12.1.2017.
16:01
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je prvi trening u dvorani u kojoj će sutra otvoriti turnir protiv reprezentacije Saudijske Arabije koju vodi hrvatski trener Nenad Kljajić

"Proces adaptacije mislim da je još u tijeku, osobito po pitanju termina koji su specifični. Sigurno će nam trebati još malo vremena za adaptaciju, na hotel, na hranu, na termine... Treća stvar koja je najbitnija od svega - mi smo još u procesu odlučivanja kako ćemo nastupiti i koji igrači će igrati više, odnosno manje u prvoj utakmici zato što još nismo napravili jak trening s igračima koji su imali određene fizičke probleme zadnjih dana", rekao je izbornik Željko Babić na konferenciji za novinare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić naglašava kako će utakmicu presuditi pravi pristup, jer u tom slučaju pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.  

"Mislim da su dvije stvari jako bitne. Prva stvar je pristup utakmici. To je ono što ja kao izbornik moram naglasiti. Druga stvar je sedmi igrač, što ćemo vježbati kad smo u obrani. To su dvije stvari koje su najbitnije za ostvariti pobjedu protiv Saudijske Arabije. Dakle, pristup i druga stvar je da nas ne iznenade barem u određenom dijelu utakmice sa sedmim igračem jer oni su, bez podcjenjivanja, objektivno slabiji", rekao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveno stanje je, ističu u stručnom stožeru, bolje nego jučer, pa bi svi igrači tijekom dana trebali odraditi trening u punom intezitetu.

"Doktori su mi potvrdili da su igrači bolje i da oni smatraju da bi danas svi igrači trebali napraviti jedan trening koji bi bio zahtjevan. Vidjet ćemo još kakva je reakcija igrača. Ako ne budu imali dodatnih problema, oni će napraviti cijeli trening, a iskreno se nadam i očekujem da ćemo mi u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije biti kompletni i u najjačem sastavu. Nadam se da ćemo se uspjeti svi oporaviti", zaključio je Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio natjecanja propustit će vratar Pešić. A jesu li igrači spremni za Saudijsku Arabiju?

"Mislim da jedino što mi možemo napraviti je da imamo pravi pristup, ozbiljnost na terenu i koncentraciju", izjavio je Zlatko Horvat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutrašnji okršaj i prvi nastup Kauboja pratite na RTL Televiziji od 20:45.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike