Odvjetnik otkriva strategiju / RTL u Ljubljani - hrvatski Escobar protivi se izručenju: 'U Sloveniji će imati objektivnije suđenje nego u Hrvatskoj'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Stjepan Prnjat, prvoosumnjičeni u velikoj policijskoj akciji Nana u kojoj je palo sto kilograma kokaina, pred sudom je kazao kako se protivi izručenju Republici Hrvatskoj

11.3.2018.
16:24
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je izručenje zatražio putem europskog uhidbenog naloga. Prnjatov sloveski odvjetnik LukaFabiani za RTL je poručio kako njegov klijent uvjerava da nema veze s onim što mu se stavlja na teret te se pred istražnim sucem branio šutnjom. Hoće li Prnjat biti izručen Hrvatskoj ili ne moglo bi se znati krajem idućeg tjedna kada bi sudsko vijeće trebalo razmotriti argumente odvjetnika. 

"Gospodin Prnjat ne slaže se s tim da ga izruče Hrvatskoj. Protiv njega se u Hrvatskoj vodi velika medijska hajka, jer je stigmatiziran kao bivši osuđenik sličnih kaznenih djela i zbog toga možda misli da će u Sloveniji imati objektivnije suđenje nego u Hrvatskoj", ekskluzivno za RTL izjavio je Luka Fabiani, odvjetnik Stjepana Prnjata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ročište za izručenje temeljem europskog uhidbenog naloga održano je u petak pri Okružnom sudu.

Prnjatu se stavlja na teret dio kaznenih djela koje je počinio na području Slovenije, što znači da mu se može suditi u sloveniji i da nije nužno izručenje Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL Danas

Prnjatov odvjetnik Luka Fabiani dao je izjavu ekskluzivno za RTL.

"Za sada još niti jedanput nije bio suočen s konkretnim optužbama koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga se odlučio da u ovo vrijeme neće iznositi obranu te da se brani šutnjom. Ali kada mu bolje bude objašnjeno, onda će i on sam iznijeti obranu",  kazao nam je Luka Fabiani, Prnjatov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivan razgovor sa slovenskim odvjetnikom "hrvatskog Escobara" pogledajte u RTL-u Danas od 18.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo