sredstva EU fondova / RTL Potraga doznaje: PNUSKOK istražuje dodijeljene potpore iz projekta Slavonija i Baranja

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Prema našim informacijama zahtjeva se dostava podataka o visinama potpora iz projekta Slavonija i Baranja, visini isplaćenih potpora, kao i korisnicima

17.9.2021.
11:30
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Prema informacijama kojima raspolaže Potraga PNUSKOK je počeo "češljati" Ministarstvo poljoprivrede i Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Istražuje se kompromitirani Projekt Slavonija, Baranja i Srijem u kojem je proteklih godina zabilježen niz nepravilnosti prilikom odlučivanja o dodjeli bespovratnih sredstva EU fondova različitim fizičkim i pravnim osobama na području pet slavonskih županija.

Prema našim informacijama od Agencije se zahtjeva dostava podataka o dosada ugovorenim visinama potpora iz projekta Slavonija i Baranja, visini isplaćenih potpora, kao i korisnicima. Traži se i dostava zapisnika o odlučivanju o pojedinim potporama i odluka o dodjeli sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da je riječ o projektima o kojima su odluke donosili bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, bivša ravnateljica Agencija za plaćanja u poljoprivredi Matilda Copić te njezin tadašnji zamjenik a od početka godine ravnatelj Agencije Antun Vujić. Navodno su u fokusu najviše projekti u Virovitici i Vinkovcima, neslužbeno doznaje Potraga.

Za komentar smo nazvali bivšu ministricu Žalac i bivšeg ministra Tolušića. Žalac nam je kratko rekla kako nema komentara i zahvalila na pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojma nemam ni o čemu. Mi sve što smo radili smo radili kako treba, a neka svatko radi svoj posao", kazao je Tomislav Tolušić.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo poljoprivrede u ovom trenutku nema takvih informacija. Da su predmetne institucije i zatražile dostavu određenih podataka, Ministarstvo poljoprivrede iste ne bi bilo u mogućnosti iznositi s obzirom na odredbe posebnih propisa koji se primjenjuju pri istražnim radnjama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike