STANJE DALEKO OD IDEALNOG / RTL-ova anketa otkriva: čak 60 posto građana misli da su odnosi u Vladi loši!

Oko 36 posto ispitanih smatra da premijera treba pustiti da radi svoj posao, dok nešto manje njih, oko 30 posto, misli da su nam potrebni novi izbori

13.4.2016.
18:45
VOYO logo

Nakon HSS-ove najave mogućeg izlaska iz Domoljubne koalicije, ali i stalnih trzavica između HDZ-a i Mosta oko gorućih pitanja, čak 60 posto građana misli da su odnosi u Vladi izrazito ili uglavnom loši. Pokazuje to posljednje istraživanje koje je za RTL provela Promocija plus.

Prema njemu, oko 36 posto ispitanih smatra da premijera Oreškovića treba pustiti da radi svoj posao. Nešto manje njih, oko 30 posto, misli da su nam potrebni novi izbori, dok 14,3 posto građana drži da bi se odnosi u koaliciji popravili boljom suradnjom HDZ-a i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek 3,7 posto ispitanih, pak, smatra da bi se u Saboru trebala stvoriti nova većina  - (recimo da Most koalira s Hrvatskom raste), a oko 3 posto građana misli da bi se trenutačna situacija riješila da je, umjesto Tihomira Oreškovića, premijer TomislavKaramarko.

A kada bi došlo do novih izbora, većina ispitanika Cro demoskopa misli da bi sve ostalo isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada je riječ o predviđanjima uspjeha SDP-a i njihovih partnera s jedne strane i HDZ i njegovih s druge, oko 22 posto misli da bi bolje prošli lijevi, dok samo 14 posto misli da bi profitirao desni blok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo