veliko priznanje / RTL-ov reporter Goran Latković dobitnik novinarske nagrade Velebitska degenija

Image
Foto: Vijesti.hr

Goran je nagradu dobio za prilog o nelegalnom odlaganju potencijalno opasnog otpada, a kako stoji u obrazloženju nagrade, prilog je odradio profesionalno i istraživački

23.4.2018.
15:38
Vijesti.hr
VOYO logo

RTL-ov reporter Goran Latković dobitnik je novinarske nagrade „Velebitska degenija“ za 2017. godinu, priznanja koje se dodjeljuje za najbolje radove o zaštiti okoliša, a zaslužio ga je svojim prilogom u središnjoj informativnoj emisiji „RTL Danas“, emitiranoj 1. prosinca 2017.

Goran je nagradu dobio za prilog o nelegalnom odlaganju potencijalno opasnog otpada, a kako stoji u obrazloženju nagrade, prilog je odradio profesionalno i istraživački.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prilog senzibilizira javnost i potiče institucije na djelovanje. Cijeli proces nakon novinarske priče postao je transparentniji i ekološki učinkovitiji, čime je ispunjena uloga novinarstva kao pokretača promjena u društvu i podizanja svijesti o okolišu“ stoji u objašnjenju. 

No, Goran nije mogao preuzeti nagradu osobno nego je to u njegovo ime učinila dnevna urednica Ana Bulić. Naime, Latković je u Londonu, gdje prati proces izručivanja Ivice Todorića, ali i rođenje treće kraljevske bebe u obitelji princa Williama i princeze Kate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovaj posao volim baš zato što nikad ne znam gdje ću završiti nakon što se probudim. Odluka o izručenju Ivice Todorića je trebala biti u petak, 20. travnja, ali je prebačena na ponedjeljak, zbog čega sam ostao u Velikoj Britaniji i nisam mogao doći na dodjelu „Velebitske degenije“. Izuzetna mi je čast dobiti ovu nagradu, pogotovo u jakoj konkurenciji. Ovo je samo poticaj da budemo bolji prema našem planetu i čuvamo ga jer je on jedino mjesto za život koje imamo“ ponosno zaključuje Goran Latković, čije reportaže svakodnevno gledatelji mogu pratiti u emisiji „RTL Danas“ u 18:30!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo