KOSOR ILI MILANOVIĆ / RTL otkriva tko bi bio bolji premijer!

Za čelnika Kukuriku koalicije Zorana Milanovića odlučilo se 27% posto ispitanih, a 14% posto misli da je to Jadranka Kosor. Zanimljivo je da čak 49% ne bira ni jedno od dvoje političara, a odgovor ne zna njih 10%.

2.11.2011.
18:30
VOYO logo

Istraživanjem GfK-a za RTL, dobili smo i odgovor na pitanje tko bi bio bolji premijer, Jadranka Kosor ili Zoran Milanović.

U borbi za fotelju predsjednika Vlade šef oporbe zasad je u prednosti. Prema RTL-ovom  istraživanju 27% ispitanika smatra da bi Zoran Milanović bio bolji premijer od Jadranke Kosor, čija je popularnost trenutačno upola manja i iznosi tek 14%.

No Jadranka Kosor stoji bolje kad je u pitanju podrška unutar vlastitog biračkog tijela. Nju podržava 75% HDZ-ovaca. To je ono što nedostaje Zoranu Milanoviću, jer više od trećine birača Kukuriku koalicije smatra da on ne bi bio dobar premijer. Podržava ga tek 65% birača Kukuriku koalicije.

Kosor i Milanović dijele i jedan zajednički problem. Gotovo 49% ispitanika smatra da ni jedan ni drugi nisu stvoreni za premijersko mjesto, a odgovor ne zna njih 10%. 19% HDZ-ovaca nije ni za Kosor ni za Milanovića, dok 29% birača Kukuriku koalicije nikoga od njih dvoje ne želi vidjeti u premijerskoj fotelji.

Šefica HDZ-a i aktualna premijerka najpopularnija je u HDZ-ovim utvrdama, petoj (17%), devetoj (20%), desetoj izbornoj jedinici (18%), a najslabije kotira u trećoj (11%) i osmoj (11%). Upravo tamo najbolje mišljenje birači imaju o šefu oporbe, dok u široj okolici Zagreba te Lici i Dalmaciji ne stoji dobro. U šestoj i devetoj izbornoj jedinici pozitivno mišljenje o Milanoviću ima 23, odnosno 21%. Najpopularniji je u osmoj (31%), trećoj (30%) i prvoj izbornoj jedinici (29%).

A čija će postati utvrda na Markovom trgu znat će se vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo