PONUDA KOJU NE MOŽE ODBITI? / RTL doznaje: Vrdoljak vodi HNS u Plenkovićevu Vladu, Jokiću nuđeno mjesto ministra obrazovanja

RTL doznaje da su pregovori liberala i HDZ-a daleko odmakli

2.6.2017.
18:53
VOYO logo

Dugo se Ivan Vrdoljak opirao HDZ-ovim ponudama za podjelu vlasti.  "Zato nas prestanite politički više silovati jer kad kažemo ne... Odjednom kao da niste mislili ne. I tak ja sto puta 'ne', ali imam dojam kao da je nešto 'ne'", pričao je donedavno Vrdoljak.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Anka Mrak Taritaš: 'Ne sudjelujem u nikakvom preslagivanju niti pod ikakvim uvjetima' 

>> 'Ako HNS u kojem slučaju odluči ući u koaliciju s HDZ-om, odlazim iz stranke'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je noćas, prije spavanja, oko tri ujutro, na društvenim mrežama otkrio da ima ipak drukčije težnje. "Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici", napisao je Vrdoljak na Twitteru.

Plenković Vrdoljaku nudi četiri ministarstva; upravu, pravosuđe, okoliš i umjesto MUP-a - obrazovanje. A to znači i kontrolu nad kurikularnom reformom. Vrdoljak je, kako doznaje RTL, već molio Borisa Jokića da u takvoj Vladi bude ministar, a spominje se i Ivica Puljak. Plenković zna da bi ga koalicija s liberalima koštala dijela glasova s desnice pa i dalje mudro šuti. Samo je poručio kao će se sve znati nakon drugog kruga izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koketiranje s HDZ-om, dva dana prije izbora, posebno je zasmetalo Anki Mrak Taritaš. Na Twitteru je Vrdoljaka usporedila s Donaldom Trumpom, ali pred kamerama je bila još oštrija.

"Ja ću se suprotstaviti tome i ako budem preglasana... ja u takvoj priči ne sudjelujem, u takvom HNS-u za mene nema mjesta", poručila je Mrak Taritaš. Nakon prospavane noći, Vrdoljak trijezni stavove. Na Twitteru poručuje da bi mu bilo bolje da je - umjesto pisanja statusa - popio tabletu za spavanje. Pred kamere, kaže, ne izlazi dok se u nedjelju ne prebroje svi glasovi. No, sad je kasno - nagađanja su se razvezala a i bivši HNS-ovac Radimir Čačić već je počeo likovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dužan sam izraziti sućut svim časnim ljudima koji su zajedno sa mnom stvarali HNS. To je sramotno, to se nikada nije desilo pod mojim i Savkinim vodstvom", rekao je Čačić.

Predizbornu štetu je pokušao popraviti  PredragŠtromar iz Varaždina. "Uopće ne razgovaramo o koaliciji s HDZ-om, ne razmišljamo. Fokusirani smo na izbore koji će biti u nedjelju", rekao je Štromar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a upozorava da bi suradnja HNS-a i HDZ-a bila prijevara birača: "Ako hoćete, HNS je osvojio mandate na listi SDP-a. Nitko ne smije trgovati glasovima koji su jasno rekli da nisu za koaliciju s HDZ-om", poručio je Davor Bernardić.

Mostovci su već nanjušili svoju priliku kod desnog krila HDZ-a. "Mene zanima što o tome misle birači HDZ-a i hoće li taj Plenkovićev potez i činjenicu da su mu glavni partneri Milorad Pupovac i Ivan Vrdoljak nagraditi ove nedjelje na izborima", zapitao se Nikola Grmoja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će pregovori liberala i HDZ-a završiti ovisit će i o rezultatu Anke Mrak Taritaš u Zagrebu. Ako bi pobijedila Bandića, mogla bi i preuzeti stranku od Vrdoljaka i još je dalje odmaknuti od HDZ-a.

S Markova trga javio se reporter RTL-a Boris Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo