u šatoru ignorirali vladin prijedlog / RTL doznaje: u ponedjeljak nema sastanka branitelja prosvjednika i Vlade

Trećeg sastanka između Ministarstva branitelja i prosvjednika, koji se trebao održati sutra, najvjerojatnije neće biti. I dalje je sporan ultimatum kojim branitelji traže da glavni Vladin pregovarač ne bude ministar Matić

14.6.2015.
18:48
VOYO logo

Plinske boce nasred Savske i kaos na Markovu trgu koji je uslijedio, posljednja dva tjedna polagano su pali u zaborav nakon prvog pomirbenog sastanka prosvjednika i Vlade u Banskim dvorima i drugog u Ministarstvu branitelja. No ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prije par dana objavio je policijske snimke napadača na policiju i danas im opet poručio: 

"Svi oni koji misle da mogu tući, daviti i mlatiti hrvatske policajce koji provode zakon i jednako tako raditi prema svima onima koji su spremni provodit zakon - to neće proći! A poziv gospodina Karamarka koji kaže da neki zakon za njih ne važi je najbolja poruka kako oni misle upravljati državom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne važi ni poziv Ministarstva branitelja za treći sastanak s prosvjednicima koji se trebao održati sutra.

Nakon prošlog sastanka Ministarstvo je predložilo prosvjednicima da se svi idući susreti odvijaju na način da se formiraju određene radne skupine koje bi se bavile pojedinim problemima branitelja. Šef svih radnih skupina bio bi ministar Predrag Matić, no upravo je taj dio bio problematičan samim prosvjednicima i još uvijek se nisu očitovali hoće li se sutra sastati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je, čini se, stav i jedne i druge strane ostao do danas isti kao i nakon posljednjeg sastanka. 

"Spremni smo nastaviti razgovore dalje, ali na način da ne može nositelj biti onaj zbog kojeg smo ovdje. Neka Vlada nađe način tko će biti dalje nositelj ove suradnje", rekao je tada Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je, ministar je ministar. Razgovarali smo dva sata, ne možemo ultimatumima nikamo doći", izjavio je na to premijer. 

No, kako RTL doznaje, predstavnici braniteljskih udruga sastat će se u utorak i definirati hoće li i dalje čvrsto ostati na zahtjevu za smjenom Matića ili će prihvatiti rješenje s radnim skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo