PALI MINISTAR / RTL doznaje: Tri mjeseca nakon nesreće Banožić podnio ostavku na mjestu predsjednika županijskog odbora HDZ-a

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL

Vijest o ostavci stiže nakon što je bivši ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je smijenjen sa savjetnikom Davorom Lovrinčevićem zbog afere Savjetnik, podnio ostavku i na stranačke dužnosti odnosno na mjesto predsjednika Akademske zajednice HDZ-a

30.1.2024.
21:11
Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Malo više od tri mjeseca nakon što je bivši ministar Mario Banožić skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a on smijenjen s mjesta ministra, podnio je ostavku na stranačku dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, doznaje RTL Danas.

Vijest o ostavci stiže nakon što je bivši ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je smijenjen sa savjetnikom Davorom Lovrinčevićem zbog afere Savjetnik, podnio ostavku i na stranačke dužnosti odnosno na mjesto predsjednika Akademske zajednice HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je pokrenulo istragu protiv bivšeg ministra kojeg se sumnjiči da je sredinom studenog prošle godine na putu do lovišta skrivio prometnu nesreću iz nehaja u kojoj je poginuo vozač drugog kombija, a policija je protiv Banožića podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Image
smrtno stradao 40-godišnjak /

Pokrenuta je istraga protiv Marija Banožića zbog prometne nesreće kod Vinkovaca

Image
smrtno stradao 40-godišnjak /

Pokrenuta je istraga protiv Marija Banožića zbog prometne nesreće kod Vinkovaca

Utvrdili su da je Banožić, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje pretjecao teretno vozilo, a da se nije uvjerio da to može napraviti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera. Prednjim dijelom svog terenca udario je u kombi koji je vozio poginuli Goran Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić se o nesreći prvu put oglasio na svom Facebooku kada je svoje razrješenje s mjesta ministra nazvao ispravnim potezom u danim okolnostima.

Prvi put nakon nesreće i izlaska iz bolnice gdje je proveo duže vremena zbog teških ozljeda snimljen je u kafiću u neposrednoj blizini njegovog stana u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana nakon izlaska iz bolnice navodno je dao iskaz u policiji u, kako je ranije doznao Telegram, pod strogo kontroliranim okolnostima. Neposredno pred njegov dolazak u postaju, djelatnici navodno nisu smjeli koristiti list kako bi bivši ministar mogao što prije ući. A kada je stigao u prostoriju gdje je davao iskaz, službenici na istom katu navodno neko vrijeme nisu mogli napustiti urede.

POGLEDAJTE VIDEO: Što se sve Banožiću stavlja na teret? Odvjetnik: 'Očito se išlo s blažim oblikom krivnje. Na temelju čega?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo